lørdag den 20. august 2011

Operaen, overtænkt

Mand, jeg er elendig til at bare sidde og opleve. Det lykkedes dog i glimt, og jeg kan snildt anbefale Snehvides Spejl som en fin begynderopera i Århus.

10 kommentarer:

JL sagde ...

Titlen Snehvides spejl får mig altså til at tænke på ballet...

Onkel Anne sagde ...

hvilket outfit endte du i?

Miss Ibenholt sagde ...

he he - jeg bruge faktisk lang tid på at undre mig over at det tog såååå lang tid at synge én sætning, eftersom min "begynderopera" blev ledsaget af undertekster...

Liselotte sagde ...

Min bedste operaoplevelse (teknisk set operette) var Peter Langdals Flagermusen, der skete hele tiden noget bagerst på scenen, dansende isbjørne, harlekin og den slags.

Superfint, når man sidder der med en (ikke-diagnosticeret) hørenedsættelse på hele mellemtoneområdet og undrer sig over, hvorfor folk kommer og betaler knap 700 kr. pr. sæde for at høre en flok mennesker, der mumler.

Din oplevelse lyder lige så distanceret - bare på en anden måde.

Pernille sagde ...

Den eneste gang jeg har set en opera, var i Prag på studietur i 9. klasse. Vi så Madam Butterfly og den var KEDELIG med kedelig på. Dengang havde jeg problemer med min næse, så jeg snorkede højt og larmende. Yes og jeg faldt da lige i søvn i operaen. Slet ikke pinligt. Næhnej. Men måske skulle man give det en chance igen.

StineStregen sagde ...

JL: Der var meget lidt dans, ellers. Mere et sunget historie med Snehvide, Ødipus, Narcissus og en masse andet blandet sammen.

Onkel: Jeg har forsøgt at tegne det - leobluse med 3/4 ærmer og sort pencilskirt og sløjfesko. Nogen skrev, at jeg skulle tage det på, som jeg ville have taget på til en arbejdsevent, der krævede pænt tøj, og så rådede Anne (O'mannebasse) mig den vej :)

Miss: Det gjorde jeg også, men godt, der var tekster, det var ikke alt, der var lige nemt at høre?

Liselotte: Ja, men jeg var alligevel ret begejstret. Tror mere, min overtænkning handler om mig en opera, for jeg er sådan med de fleste oplevelser.

Pernille: Well, man skal selvfølgelig have lyst til at opleve genren :) Men var alt ikke kedeligt, da man gik i 9.?

Lois Lane sagde ...

Nøøøj hvor jeg kender det! Har kun været til en enkelt klassisk koncert, og her overdøvede mine tanker ind i mellem musikken. Jeg forstår simpelthen ikke konceptet. Har også kun været til en eneste opera. Mozarts Cosi Van Tutte (eller noget i den (hen)retning) på det kongelige i niende klasse. Tre timer. På italiensk. Damn! Så er man ligesom en gang for alle skræmt væk på livstid.

StineStregen sagde ...

Lois: Jeg kunne faktisk rigtig godt lide det - jeg tror, det for mig er et meget generelt problem, at jeg ikke bare kan stoppe med at tænke hele tiden...

JL sagde ...

Min tankegang var sne, spejl, kongelig balletmester... Men det er nok bare mig der associerer på den måde.

StineStregen sagde ...

Der var rigtig meget spejl, uhyggelig lidt sne og endnu mindre ballet :D