onsdag den 17. august 2011

L'opera et le krise de tøj

I morgen skal jeg se opera. Det kalder naturligvis på tøjkrise, for den eneste viden, jeg har om, hvad man har på sådan en sted, er hentet fra film.

Og sådan noget har jeg da ikke i min garderobe? Figuren kan jeg nok heller ikke nå at få....På den anden side kan jeg heller ikke benægte, at jeg muligvis forveksler opera med hhv. Oscaruddeling og kongeligt bryllup når det gælder påklædning.

11 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

hvis det er udendørs så kan du sagtens iføre dig gummistøvler og gummitøj :)

Nadia sagde ...

Siger man ikke, at dem i det fineste tøj er nogle bonderøve, der prøver at kompensere for, de aldrig har været i operaen før/kommer fra provinsen?
Eller har jeg bare nederen venner?

Nå, men hvis du vælger at tro på det udsagn, har du lige mindsket din tøjkrise betragteligt. Med mindre du gerne vil ligne en fra provinsen selvfølgelig. Så har jeg ikke rigtig løst noget.

Jon sagde ...

@Anne: Gummitøj? Det vil helt sikkert skabe opmærksomhed!

@Stine: Jeg tror det her kunne være sagen:
http://www.fuglsang.biz/product.asp?product=5761

StineStregen sagde ...

Anne: Gudskelov indendørs :D

Nadia: Jeg ved bare intet om, hvordan "man går i operaen", men inderst inde er jeg nok en bonderøv fra provinsen. Spørgsmålet er bare, om jeg gider udstråle det?

Jon: Jaaaaada, der var den. Tak!

Onkel Anne sagde ...

Åh Stine så skal du nok dresses lidt op. Har du et par nydelige bukser og en top? Eller et jakkesæt? Y

Liselotte sagde ...

Det kunne også være en pæn, løs kjole - det er ikke specielt sjovt at sidde og trække maven ind under en operaforestilling.
Der er en pause i sådan en forestilling, forestil dig, hvad du gerne vil ses i af en masse mennesker - uden at føle dig utilpas.

Hvis det er i København, så er der vanvittigt koldt, når man kommer ud og skal med den lille båd over til Nyhavn og køen er absurd lang, så noget varmt at gemme sig i er fint - helst noget du ikke skal vente i garderobekøen på, men noget du har med ind i salen. En stor strikting eller lignende.

Du kan næsten høre, at jeg har været til opera med stramme bukser og for lidt tøj til turen væk fra Dokøen;-)

God fornøjelse!

StineStregen sagde ...

Onkel Anne: Jeg ejer ikke bukser :D Men nu er jeg gået efter et lidt Mad Men-agtigt pænartiglook.

Liselotte: Jooooo, man fornemmede jo et og andet :D Og tak for dine tips! Nu skal jeg i Den Jyske Opera, så jeg tror (og håber) det bliver uden bådtur.

Liselotte sagde ...

Nu lover de jo skybrud, så man ved aldrig om det med båden, men jeg håber, at du slipper tørskoet igennem aftenen:-)

Jonas Juhler Hansen sagde ...

Har gennem 4 år set samtlige operaer opført i Musikhuset (arbejdede der), og kan berolige dig med, at uanset hvad du tager på, så bliver du ikke underdressed. Trust me! Gallakjole derimod er måske lige at toppe den...

Amluan sagde ...

Den lille sorte kjole, eventuelt med et fint sjal. Opsat hår og pæn make up. Eller lang kjole, fordi man KAN, når det er opera :)

StineStregen sagde ...

Liselotte: Selv den firkantede "dam" ude foran musikhuset var tørlagt, så der var ikke en båd i sigte. Lettelse.

Jonas: Jeg synes ellers, der var meget grå guld i ført gråt og guld? Og så enkelte musikstuderende (gætter jeg på) der var ååååh så nede på jorden i deres påklædning. Men det var selvfølgelig premiere, det havde måske betydning...

Amluan: Det er faktisk en god pointe - bortset fra, at jeg ikke har en lang kjole :D