tirsdag den 3. november 2009

Er manglende kørelyst tegn på noget specielt?


Jeg har overhovedet ikke haft lyst til at køre bil, siden jeg fik mit kørekort. Tværtimod er jeg en smule lettet over, at jeg nu ikke behøver gøre det mere.

12 kommentarer:

Dorte sagde ...

Så er det nu at du skal tage et valg, om du vil være bilist eller ej... Du risikerer at du kommer til at undgå det så længe at du glemmer hvordan man gør! Det er i hvert fald sket for folk jeg kender... Personligt kørte jeg hver eneste gang jeg fik lejlighed til det, også selvom jeg ikke havde lyst -og nu elsker jeg det!! Så klø på, Stine. Det skal nok blive godt :o)

rijaH sagde ...

Det er jo faktisk lidt ærgeligt :/ det er jo først nu man rigtig lære at kører bilen.. altså på egen hånd :) Håber du overvinder den manglende lyst i hvert fald og kommer ud og gør vejene usikre igen :P

Trine Louise sagde ...

Jeg tog kørekort da jeg var 20 år, og efter bestået køreprøve har jeg kørt bil 3-4 gange i de efterfølgende par år. Idag er jeg 38 år og føler ikke at jeg kan køre bil, selvom jeg har lov til det via kørekortet. Og jeg har heller ikke lyst.
For mig handler det om at det er en meget kompliceret proces hvor man skal have overblik over rigtig mange ting for at det skal gå godt, og konsekvensen ved at det ikke går godt er forfærdelige. Måske noget perfektionisme, men det er jo andre menneskers liv og førlighed der er på spil.

Ravn sagde ...

Jeg kan godt huske, at jeg også havde det sådan. Jeg var hunderæd, når jeg skulle køre i skolevognen, og vores bil blev bare sat i samme bås - alle biler sucks. Med pres fra min mor kom jeg ud at køre næsten hver dag de første to uger, og derefter mindst et par gange om ugen. Nu ligger det i baghovedet, og jeg har ikke noget imod det mere. Men tving dig selv til at komme ud og køre lidt. Du kan jo vælge nogle landeveje eller mindre befærtede veje, så du ikke skal tøffe igennem bilen. Hvis du da har mulighed for det. :)
Held og lykke.

Anonym sagde ...

Jeg havde også pænt mange år, hvor jeg ikke kørte bil og valgte derfor at tá et par køretimer i tryg skolevogn (= ekstra bremsesikring i form af lærer m pedaler!), inden jeg sku ud i Århus ' trafik igen. Det kan klart anbefales.. Men Stine op på hesten ! Eller rettere ind bag rattet. Næsten alle nye bilister er skræmte, så klø på og hold det ved lige løbende. - Mette

Anonym sagde ...

da men bror fik kørekort, lavede han ikke andet end at køre mig alle steder hen. :D

Miws sagde ...

Du skal så meget ud! Det er nemlig helt rigtigt at det ender med du ikke kan finde ud af det igen. Det skal ind og ligge på rygraden - og det gør det altså ikke før man får noget rutine! Så ud i det med dig! Det ender med at blive super fedt!!

Unknown sagde ...

. . . det også meget federe at cykle - uanset nyerhveret autokort und alles ;D

Lulubeth sagde ...

Jeg ville næsten ønske det var mig der havde det sådan. Efter jeg tog kørekort for 2 måneder siden, har jeg svinet verden helt unødvendigt meget til, fordi jeg bare ÆLSKER at side derinde i den lille varme bil og høre radio, mens slud og regn og blæst vælter ned udenfor - og så lige en varm kakao i kopholderen, og så kører det bogstaveligt talt. Min cykel står derhjemme og græder ude i kulden sammen med mine førhen så stramme baller og lår. Så pas endelig på med at holde for meget af los autos - før du ser dig om, er du også blevet et mageligt CO2-monster.

Lena sagde ...

Jeg havde samme historie som Trine Louise (dog med to trafikuheld i bagagen fra min første måned som billist), men da jeg så endelig efter 15 år havde brug for en bil, købte jeg den dyreste og lækreste jeg havde råd til, og så var jeg også svær at få ud af den igen. Idag må jeg dagligt minde mig selv om motion, for en bil er altså ikke godt for kroppen.
Men selvfølgelig var jeg da lige ude på de små veje og de store søndagstomme parkeringspladser før jeg kørte motorvej og bytrafik. Meget lettere end frygtet.

rené sagde ...

Stine: Du _kunne_ sætte dig ind i bilen og køre herovre og hente din gevinst fra lotteriet. Vi kunne eventuelt indgå et kompromis og mødes på fyn ;)

StineStregen sagde ...

Skulle nogen nye læsere se denne tegning og ryste på hovedet, kan jeg fortælle, at jeg var ude og tøffe lidt rundt i svigermors automobil i weekenden.