onsdag den 4. november 2009

Måske har jeg set for meget Matador, men jeg tror det ikke


Forslag: Vi genindfører gammeldags manérer.
Åååårh jo, kom nu kom nu kom nu. Så skal man lette på hatten, når en dame går forbi.

26 kommentarer:

fasterfis sagde ...

jeg stemmer for, det lyder hyggeligt. Fortiden er fremtiden!?

Anni sagde ...

Jeg tror for det første ikke at der findes noget der hedder, at se for meget Matador, og for det andet synes jeg slet ikke det er en dum tanke!
Hvad med at folk der var yngre end mig rejste sig i bussen, eller pænt og ydmygt kiggede ned i jorden når de gik forbi mig, jeg mener, bare for at vise lidt respekt. Jeg skal glædeligt, de dage, som ikke er så mange endda, hvor jeg bærer hat, lette den for ældre damer og herrer og gå med muffe, hvis altså det ikke var så pokkers upraktisk, især når man er på cykel :)

rené sagde ...

like. alt bliver meget bedre når folk er høflige :)

The Blogless Sister sagde ...

Jaaa! Og gå med muffe og hat, når man går på visitter.

Jeg tager imod mandag eftermiddag.

Hr. Lange sagde ...

Hah, har en veninde, der ville elske det :p Kunne garanteret også være lidt sjovt, men mon ikke der er en (god) grund til at det er gået af mode, tænker manden, der ikke går med hat?

Kirsten sagde ...

Jaaahhhh! Og så vil jeg gerne ha' lov til at gå med smukke tørklæder om håret som for 40-50 år siden. Det er så smukt og dejligt. Det skal blive mode igen.

KirstenK sagde ...

God ide...og man kan ALDRIG se for meget Matador...

Anne D sagde ...

Ja, og gå med muffe!....og invitere til eftermiddagste1.... men der var måske et par andre ting fra perioden jeg godt kunne undvære som feks polio og skumle abortlæger.

flo's diner sagde ...

Ja! Jeg er med. Af gammel vane siger jeg en gang imellem "Dav" til folk på gaden, og de glor på mig som om, jeg lige er kommet ind med firetoget. Hvilket jeg så gjorde for over 10 år siden...
Og hvis Matadorfinten kan få flere mænd til at gå med hat, så er det jo en fest!

Johanne sagde ...

Jaaa...! Og naar man gaar hjem fra arbejde, skal man sige 'god aften' - og herrerne skal netop lette paa hatten - til hinanden. Jeg er med paa ideen.

Anonym sagde ...

Man kan aldrig se for meget matador! Og hvor ville det bare være kanon hyggeligt, at sige 'godmorgen' og 'god aften' til hinanden. Og holde te selskab. Gad vide om man kunne være så heldig, at få en 'Laura' i køkkenet...?

Kirsten sagde ...

All in! Især hvis håndkolorerede bordkort til visitterne igen bli´r det nye sort...

Sascha sagde ...

Jeg er totalt med! :-D

Så ku det os være at jeg endelig ku lære at gå i kjole og højesko hmm...

labu sagde ...

Jeg vil være med - Hvor skaffer jeg en hat?? :)

Lena sagde ...

@Stine: Du skal bare hoppe ind i din bil og køre en tur på landet. Jeg var i Sabro her til morgen (årsagen taler vi ikke om) og der blev der hilst pænt med hånden til hatten (jep - de går med hat i Sabro) når jeg kørte forbi I MIN BIL.

Mon ikke de havde lettet på hatten og måske bukket dybt, hvis jeg havde passeret dem på fortorvet?

Og nej. Det var ikke tyrkere jeg mødte, (selv om de ellers altid er over-høflige og bærer tasker og poser ind i bussen og alt muligt "gammeldags"), men ganske almindelige danskere i aldersgruppen fra ca 50 og nordpå. ;-)

Sille Katinka My. sagde ...

jeg kunne også sagtens gå ind for det. men så skal man jo ha' en hat først.

Miss Jeanett sagde ...

Haha det kunne være fedt!!

/Jeanett
http://jeanettd.blogspot.com

Anonym sagde ...

jeg har haft en muffe og det var et hit...men den går kun, når man skal flanere (nogle burde opfinde en cykelmuffe..) butlere burde også genindføres!

Unknown sagde ...

Jeg forstår ikke den der med at se for meget Matador heller. Det må ikke kunne lade sig gøre.

Jeg er helt klart med på ideen om at genindføre gammeldags manerer. Mangler næsten at have en hat, så jeg tage den af når jeg hilser på folk :)

København er en fin by, men jeg må sige at leverpostejdanskerne her er næsten endnu mere uhøflige end andre steder, selv om der naturligvis heldigvis er mange undtagelser.

Fru Sommer sagde ...

jeg har faktisk allerede luftet den grå atlaskes i en spjætmazurka!

Camilla Laursen sagde ...

årgh ja :b det kunne være fedt at prøve! :)

millemilla.blogspot.com

StineStregen sagde ...

Hooold da op, det lyder til, at vi kunne starte en mindre høflighedsrevolution :D Og hvis det også kan få mænd til at gå med hat igen, så skal jeg bestemt ikke klage over bivirkningerne!!! Så på med den grå atlaskes (hvad ER det?) og frem med en spjætmazurka med fru Sommer! HURRA :D

Iøvrigt til Lena:
Jeg har boet i Sabro et halvt år (don't ask), og jeg kan love dig for, at det, som du oplevede, var et særsyn!

Lena sagde ...

Ups. Så må jeg jo være kommet til at hilse først... ;-)

Fru Sommer sagde ...

ja, man ser vist aldrig fru møghes grå atlaskes? så ved ikke helt, hvordan den ser ud. senere er der jo også noget med en kåååbe, som lærer andersen (den puger) vil sælge til misse. men det er jo en helt anden historie...åh kan næsten ikke vente med at åbne de 24 afsnit af verden bedste julekalender!!!
(og så et ps. græder du i det afsnit, hvor maude kører hr. stein ud til grisehandleren? - eller er det først, når man har nået en vis alder? )(eller er det bare mig?)

StineStregen sagde ...

Jeg græder hver gang! Men det er et godt græd, synes jeg :)

Herself sagde ...

Jeg er helt enig i, at man ikke kan se for meget Matador! Til gengæld er jeg med på at genoplive de gamle dyder. Hvad med en temafest med Matador som tema?
Og Fru Sommer: You rock! Og man ser faktisk den grå atlaskes ;-)