søndag den 31. august 2014

Indre fred og nydelige grydelapper


I mange mange mange mange mange år druknede jeg næsten i reaktionsgrin, når jeg sagde, at jeg hækler. "Mormor!" kvækkede de gennem lattertårer med let fynsk dialekt. Senere blev det på en måde lidt hipt at sysle, men mest på papiret, og det er også fint, hvis du vil det, klap klap, ja, der er noget for alle, ikke. Også selvom jeg sagde, at det er godt mod stress, og sagde det med overbevisningsansigt, mens jeg fægtede med hæklede Batman og hæklet duetøj.

Men det ændrer sig nu, jeg ved det! Forskning viser nemlig, at strikning (same same) påvirker kroppen på samme måde som meditation, og det kan hjælpe mod angst og depression. Mindfullness, baby - vi holder det hipt!

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Strikkede mig gennem realskole, gymnasium og handelshøjskole, hønsestrik osv. - holdt pause nogle år - fandt pinde og garn frem for nogle år siden, og nu strikker jeg hver dag, kan slet ikke undvære det - og det skyldes ikke kun de uldne sokker og dejlige trøjer. Garn gør godt :)

Malene sagde ...

Hækling er sgu da mega hipt! :D
Jeg elsker det! Jeg lærte det af min farmor for et års tid siden, og det var på mit eget initiativ (jeg er 20 år gammel).
Jeg har intet mindre end tre veninder, der har spurgt mig, om jeg ikke vil lære dem at hækle. :)
You go girl! Hækl bare løs! Det er hipt! (I hvert fald i Roskilde..) ;)

Anonym sagde ...

I second that. Jeg lærte at strikke, samtidig med angsten jordede rundt i krop og knold for nogle år siden og forkludrede det halve af mit liv og lidt til, og boy, hvor var strikketøjet en lise! Det kan kun anbefales - alene det at slå masker op kan få den vildeste hvilepuls til at beherske sig lidt :)

Og tak for en dejlig, dejlig blog Stine; jeg har fulgt den over flere år, faktisk siden jeg blev stress- og angstsyg, og siden da heppet på din succes. Den bedste vind fremover!

/Maja

lette sagde ...

Jeg strikkede rigtig meget hver gang barselstiden var for tung. Men siden jeg har begyndt at læse de forskellige blogs, har jeg slet ikke tid til at strikke :S

Laika sagde ...

Vi har fået en lille forfrossen hund fra Dyreværnet, så nu skal der strikkes hundedækken :-D

Tine sagde ...

Jeg tror vi er mange som er enige, og Betsy Greer har skrevet en ret så fin og ikke så forsker-agtig bog om det (og lidt andet) som hedder "Knitting for good". Den anbefales :)

StineStregen sagde ...

Anonym: Mmmmm udlent!

Malene: Men holder de ved?

Maja: Det er mig, der siger tak til dig <3

lette: Ha ha, du må få en strikkeblog med på din liste?

Laika: Nuuuuuhr - hunde er også gode mod angst, stress og depression, faktisk.

Tine: Fantastisk

Dan Raeder Knudsen sagde ...

Hvis nogen griner af en person der kan hækle en Gobe - så skal jeg PERSONLIGT komme og jokke en hæklepind gennem foden på dem....

Dan Raeder Knudsen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
tichtach sagde ...

JA l-i-g-e præcis! Vi holder det hipt!

Malene sagde ...

Vi har i hvert fald planlagt en hækleaften om 14 dage. ;) :D

williams mor sagde ...

Hækling er som balsam for hoved og sjæl❤️Elsker denne stinestreg så er det på nogen måde muligt at købe den?? Eller et genteknik? Eller på et net? Bare på et eller andet:-) Kh Kamilla tanteskaeg@gmail.com