mandag den 28. oktober 2013

Menstruationsstrofer


En stribe om menstruationsangst udløste en hel del historier fra damer, der er så flove over at have menstruation, at de får mor/mand/kæreste/veninde til at købe menstrogrej for sig. Altså voksne mennesker, som vi lader håndtere tændte kogeplader, selvangivelser og uldvask. Mit håb er, at den her larmende erkendelse kan få dem til bare en enkelt gang at putte en tampax kombipakke øverst i indkøbskurven. For altså, menstruation er da det underligste i verden at bruge energi på at skamme sig over.

29 kommentarer:

Konen sagde ...

Kærlighed til menstruationskophat(og sangen i det hele taget) <3

fasterfis sagde ...

hov jeg er da ikke anonym! Det er jo mig!

fasterfis sagde ...

øh hvor blev det nu af. Nå men jeg kastede kærlighed efter moderne dans dragten og håber sangen løsner de mens-forskrækkede op!

Sine Smed sagde ...

Tak for den seje sang Stine. Jeg har den nok på hjernen resten af dagen haha.

Fru Forstad sagde ...

Særiøst, det er jo en god sang!

Jeg har aldrig været flov over, at have periode og købe dertilhørende grej.
Til gengæld har vi fået yngsten, fordi, hverken Hr. F eller jeg tuder at købe kondomer på et tysk apotek.

Unknown sagde ...

Ej hvor dejlig en start på mandag morgen:) Jeg vil nynne den resten af dagen med en fjollet smil på læben.. Har delt den med alle dem jeg kunne for at sprede smilet og det gode budskab! Hav en dejlig mandag!

StineStregen sagde ...

Konen: Og ikke mindst til dig!

Fasterfis: Ha ha ha, tak for kærligheden. Det ER jo dig.

Frk Smed: Det er en god sang! Og så er der plads til, at man selv kan fylde ind i fortælle-verset "da jeg var en teenage griiiis..." (erstat gris med yndig piiig')

Fru forstad: Åh tak ^_^ Ikke mindst for historien om kondomkøb i Tyskland, den er dælme skæg!

StineStregen sagde ...

Laura: Tak for deling, og ikke mindst din glade kommentar!

Malene Hald sagde ...

Den der burde laves som animeret gif, det ville være et hit!

Carry My Style sagde ...

Tak for den fine sang:) Det der angst kan godt smitte lidt, så det er nok derfor at så mange er flove over det. Jeg læste i hvert fald en gang i et Woman-blad en artikel om pinlige indkøb, hvor jeg fandt ud af, at en del mennesker var flove over at købe toiletpapir - og så blev jeg pludselig også flov over det! Det var jo ikke meningen!;)Så nu bliver jeg sur, hver gang, at jeg tager mig i at være flov over det.. Det er noget pjat, I know:)

StineStregen sagde ...

Malene Hald: EN eller anden dag, så lærer jeg, hvordan man laver en gif...

Carry: Jeg kan godt huske første gang, jeg sad i en flok piger, der snakkede om flovheden i at købe toiletpapir. Det var sådan lidt "uh oh, jeg har virkelig KASTET rundt med de pakker, fordi jeg ikke vidste, vi var flove!" Senere kom jeg i tanke om, at det nok var fordi, jeg ikke er flov :D

StineStregen sagde ...

AnnM: Præcis - halvdelen er ramt, ret jævnligt endda. Det er at skamme sig over noget, der kun rammer via ens køn. Og som i øvrigt er et tegn på, at ting fungerer. Træls ja. Dyrt også. Flovt - nej!

Karen sagde ...

Gotta love you! <3
Især kophatten på hovedet er noget så fantastisk.

Frk. Dahl sagde ...

Mens med jazz-hands?
Classy :o)

StineStregen sagde ...

Karen: Jeg er bare lettet over, at folk ikke tror, det er et kondom :D Når man tegner i min streg, kommer de to ting nemt til at ligne hinanden...

Mette: Flagrende hænder giver altid lige det der ekstra!

Lea sagde ...

Har nu taget mig selv i at gå og synge din sang højt flere gange i dag.
Det er skægt hvad man kan være flov over. Jeg havde en veninde der en gang var flov over at købe agurker, fordi hun var sikker på at folk troede hun skulle hjem og "hygge" med den.

StineStregen sagde ...

Lea: Ok... det er... what? Jeg har aldrig tænkt, at nogen nok var på vej hjem for at grissebasse med en agurk :D

Sisse L sagde ...

Ej hvor ville det altså være bedre hvis det der var en reklame for bind/tampax frem for de der underskønne, overskuds agtige kvinder, der virkelig ikke sælger særligt godt!

Håber det bliver en reklame en dag :-)

StineStregen sagde ...

Sisse L: Du har ret... det ville da være en noget coolere sag for dem. Altså ikke nødvendigvis min sang, men generelt hvis de holdt op med at slå på pinligheden ved menstruation og behovet for at lade som ingenting (og se tennis-fresh på Fanta-måden ud imens) - og i stedet lavede det til noget ok...

Nanna sagde ...

Jeg synes folk burde være glade for at få deres mens og se det som et sundhedstegn. Sidder her som 19 årig og har altid haft uregelmæssig menstruation. Sidste år var den endog væk i 6 måneder, hvorefter den kom tilbage. Nu har den været væk siden juni i år (hvad? 5 måneder?), og jeg er simpelthen så bange for der er noget galt indeni min krop. Noglegange bliver jeg endda sur over når folk brokker sig over at have det eller siger de ville ønske de ikke havde det og/eller havde det mindre, da jeg bliver så glad hver gang jeg får det, for så er det, for mig, et "bevis" på der ikke er noget galt med mig. Men ja, man ved ikke hvad man har før man mister det? Vær glade damer, vær stolte af jeres mens!!!

StineStregen sagde ...

Nanna: Du har enormt meget ret! Man skal virkelig være taknemmelig i stedet for flov.

(...og søde Nanna, har du søgt læge? Jeg bliver lidt bekymret for dig. Uregelmæssigheder er ikke usædvanlige, men et halvt år er længe. Om ikke andet, så kan man få sjælefred ved at få dobbelttjekket, at alt er normalt...)

Marie sagde ...

Godt man har kommentarerne! Var meget i tvivl om hvad det er Stine har på hovedet i tegning nr. 3, men her kan jeg jo så ræsonnere mig til at det er en menstruationskop. Okay er jeg så klogere??? Nej. Sådan en har jeg aldrig kendt til og ville ikke ane hvordan den skal bruges.

Ibs sagde ...

Jeg holder med Malene, oplagt gif til folket! Det er et sikkert hit :D

Anonym sagde ...

Hurra for menstruationskoppen, også kaldet menustrationskåppen, for så behøver man kun at tænke på at skifte, når man står op, og når man går i seng. Rart, når man er distræt som jeg.
Og man belaster miljøet en millionetedel.
Jeg har vist ikke været flov over at gå med et bind i hånden siden folkeskolen, men før koppen skete det, at jeg puttede bindet i lommen på vejen ud, fordi folk blev så underlige i hovedet...men at der ligefrem findes folk, det er flove over at købe wc-papir!? =-O

(PS: hvorfor må jeg kun være anonym!? Min mail har i dén grad et værtsnavn!)

StineStregen sagde ...

Marie: På en måde giver det næsten sig selv, hvordan man bruger - fordelene er nu også i kommentarfeltet :)

Ibs: Jamen æ wed ø wodden man gjør...

Anonym: Jeg har ikke bedt den gøre nogen anonyme, derfra må jeg så indrømme, at jeg fatter hat af teknikken her på siden...
(Jeg er i øvrigt også glad for min kop!)

Nanna sagde ...

@Stine Jo jeg prøver at søge læge igen her, dog er jeg lidt utilpas ved det, efter lægen jeg fik kontaktet sidste år, implicerede at jeg var stærk kristen og insisterede på, den eneste forklaring måtte være, at jeg var gravid, fordi jeg ikke havde haft menstruation i 6 måneder. Hun ville ikke tro mig, da jeg sagde jeg var 100% sikker på jeg ikke var gravid, og implicerede i stedet at så måtte det jo være en jomfrufødsel, høhø.

Anonym sagde ...

Nanna, det lyder meget som PCO. Det er ikke farligt, og 2 af mine veninder har det. Det kan dog godt være svært at opdage og du skal kræve du bliver testet. Og så burde du nok ændre læge, hvis jeg skal være ærlig ;)

http://www.netdoktor.dk/kvinder/fakta_pcos.htm

Unknown sagde ...

Stine er der mulighed for at man kan dele den her på facebook? Altså med din tilladelse selvfølgelig!

StineStregen sagde ...

Heidi: Selvfølgelig da :)