mandag den 14. oktober 2013

P*sse meget mindfull


20 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det der er spot on hvordan jeg oplever det nogen gange.. og jeg er endda mindfulness-instruktør ;)

Unknown sagde ...

Jeg håber, du finder indre ro - og tankerne kan vente lidt :)

Kira sagde ...

Jeg har altid synes, at det er komplet utopi at tro at man kan tænke på ingenting og slappe heeeelt af. Det er uladsiggørligt. Lad mig nu stresse i fred.

StineStregen sagde ...

Anonym: Ha ha ha ha, hvor er det fedt :D Jeg var nødt til at dele din kommentar på facebook (siden, du er anonym, gik jeg ud fra, at det var ok)

Pernille: Tak :)

Kira: Men det ville være RART. Tror jeg - selvom jeg ikke helt kan forestille, hvordan det vill være.

Anonym sagde ...

Den bedste måde at meditere for mig er at jeg sætter mig behageligt (lige meget hvordan om det er i stol eller på gulv, i seng eller sofa). Trækker vejret dybt... og tæller min vejrtrækning. Intet andet. Hver gang en anden tanke rammer starter jeg forfra. Det tog mig et par måneder, men jeg kan stadig gøre sådan i ca 10 minutter og bare koble helt fra så jeg er frisk igen :)

Fru Forstad sagde ...

Jeg har aldrig forstået, hvad præcis meditation var. Men er det 'bare' at tænke på ingenting, ej er det?

FruF - det åbenbart er bedrer til at meditere end antaget

Rutsje sagde ...

Lige præcis ! Suk . .

Carry My Style sagde ...

Åh ja, mindfullness.. Jeg kunne simpelthen heller ikke holde alle de tanker ud, da jeg forsøgte;)Når man ved, at man ikke må tænke en masse stressende tanker, vælter det bare frem... Det er ligesom, når man bare ikke må spise slik under en kur, så kan man kun tænke på slik.. Men hatten af for dem, der får en masse ud af det. Jeg opgav efter nogle uger.

Ditte P sagde ...

Haha, kender det godt. Har mediteret siden juli og det der er åbenbart uundgåeligt :-)

Jeg har fået at vide, at det ikke handler om at tømme hovedet for tanker. Det kan man ikke. Men det mere handler om ikke at dvæle for meget ved tankerne. At de ikke skal fylde så meget, for så er man ikke tilstede i nuet.

Så jeg forsøger at tænke: "Hov, der var en tanke" og så derefter vende tilbage til åndedrættet. Nogle gange kan jeg godt gøre det virkeligt mange gange i løbet af de 20 minutter, jeg sidder...

fasterfis sagde ...

LOL, sikkert også sådan min tankestrøm ville være. Bortset fra jeg skal undervise en 10.klasse i modetegning. De kan helt sikkert godt konceptudvikle. hrrmm hmm. Jo jo de er jo et år ældre.

StineStregen sagde ...

Anonym: Det lyder tilgængeligt. Men også u-eksotisk :D

Fru Forstad: Ifølge de klogeste, er det mere det som Ditte P skriver. Hvilket stadig ikke er nemt.

Maren: There there.

Carry: Jeg blev faktisk også så overvældet, at jeg overvejede en lur bagefter.

Ditte P: Men føler du så ikke, at du har fejlet? Jeg bliver så ærgelig, når det sker hele tiden...

AnnM: Gid en morfar galdt! Det er så rart. Men det virker ikke helt, som det samme?

fasterfis: Mit hold blev aflyst, så jeg bliver ikke i stand til at sige videre, hvordan 9. klasser tænker konceptmæssigt...

Peter sagde ...

Jette Harthimmer
https://www.facebook.com/JetteHarthimmer
har udgiver bla. et par guidede meditationer, jeg syntes er udmærket.

De kan hentes her:
http://harthimmer.dk/podcast/

Peter sagde ...

Jette Harthimmer
https://www.facebook.com/JetteHarthimmer
har udgiver bla. et par guidede meditationer, jeg syntes er udmærket.

De kan hentes her:
http://harthimmer.dk/podcast/

Anonym sagde ...

Den tegning er beviset for, at du burde meditere lidt oftere :)

Anne sagde ...

Var selv meget oppe at slås med både min yoga rutine og min meditation i dag og måtte virkelig minde mig om de kloge ord min gode lærer, Katinka fra Flowdination har sagt: Tanker vil der altid være mange af. Din opgave når du mediterer at at lade dem passere. Hvis det er en dag hvor de vil tage magten fra dig, så lave en stak mentale "labels" som du kan sætte på dem og så lade dem farer. F.eks.: "undervisning", "parforhold", "ting jeg skal nå" etc. Hvis tanken er vigtig kommer den igen når meditationen er ovre. -Og lad i øvrigt være med at blive sur på dig selv hvis din yoga/meditation ikke lige spiller max... Det er processen, der tæller. ... Og ja: Husk at trække vejret...

StineStregen sagde ...

Peter: Tak for link. Hvad synes du, gør hende god?

Anonym: I SO know. Men daaamn det er svært :D

Anne: Jeg forestillede mig bare, det ville være nemmere - men faktisk er det nok det med at blive sur på sig selv, der spiller allermest ben for mig. Jeg prøver igen og trækker vejret dyyyybt...

Cici sagde ...

Stressmonsteret her prøver også lige at få styr på kroppen igen efter at have gjort noget så drastisk, som at prøve at bevæge sig ud på et studie. Fuck stress.
Men meditation er åbenbart noget man skal blive ved og ved og ved med, når man sådan har været helt overmandet af stress. Det er for mig i hvert fald utopisk, at jeg lige kan lære at slippe tankerne - jeg kan jo for fanden ikke koncentrere mig nogen steder. Nogle dage går det bedre end andre. I øjeblikket tror jeg mere meditationen handler om at tage mig selv alvorligt. At give mig tid til ikke at gøre noget. Når tankerne bare er stukket helt af i løbet af de 20 minutter jeg sidder dér på biblioteket med hørebøffer på og lukkede øjne og foruroligende tungt åndetræt - så føles det trods alt rart, at jeg at least tog en slags pause.

Jeg er i øvrigt glad for Andrew Johnsons apps. Han snakker stort set hele tiden og der er ingen klokke. Og så har han en lidt sjov accent. That's what I need.

Sine Smed sagde ...

Jeg fandt faktisk en som var rimelig effektiv. Jeg har lært at slukke for mine tanker om aftenen når jeg skal sove. Tidligere kunne jeg snildt ligge til kl 3, med et kæmpe tankemylder.
Du kan lige tjekke det ud.
http://www.youtube.com/watch?v=zzVfBNZbWbo

Man kan heldigvis downloade den uden alt det indledende snak.
Det kan meget varmt anbefales. Der er heldigvis ikke den ulidelige gongon med i. ;-)

Unknown sagde ...

DET er mig, det der !!
Der er ikke noget mere stressende end afslapning ;-)

Ditte P sagde ...

Stine, jeg er stadig meget ny, men ud fra det jeg indtil nu har læst om meditation og mindfulness, så handler noget af det også om, at være kærlig og ikke-dømmende over for dig selv.

Det lyder måske lidt langhåret, men idéen er god nok efter min mening :-) Meditation hjælper ikke meget, hvis du slår dig selv i hovedet, hver gang du kommer til at dvæle lidt ved en tanke ;-)

Ikke at det er nemt, men det kan nok læres hvis man er tålmodig og øver sig.. hehe. Så når der kommer en tanke, så konstaterer du at der er en tanke, for derefter at vende tilbage til hvad du nu har fokus på (bør have fokus på..) Igen og igen.