mandag den 6. februar 2012

Lions and tigers and letters, oh my!

Har jeg nævnt, at jeg er født kryster? Det har jeg sikkert, men den her fobi kommer alligevel ofte bag på også mig selv.Jeg er bange for min postkasse.

I gode perioder tør jeg godt tømme den, men som regel tør jeg så ikke åbne officielt udseende breve. Ikke fordi, jeg hænger på randen af et skyldnerregister og ikke kan betale mine regninger. Bare sådan... fordi?

21 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fordi de kræver at man tager stilling til dem og tager ansvar og sådan.

StineStregen sagde ...

SCCCCHHHHHHH

Anonym sagde ...

Åh, Stine! Jeg troede jeg var den ENESTE i Verden, der havde det sådan (og jeg er heller ikke gældsplaget!).
Synes tit min kærestes stemme lyder helt truende, når han spørger: "Har du været ude og tømme POSTKASSEN?"

Søren K sagde ...

Du er ikke alene. Jeg har på det seneste også udviklet en fobi for tlfsvarerbeskeder :(

Sif sagde ...

Neurosebuddies - det er hvad vi er.

Anonym sagde ...

Jeg samler dem sammen til en god dag :o)

StineStregen sagde ...

Anonym: Gisp!!! Men kan han ikke gøre det for dig? For alles bedste?

Søren: Me too! Gud, jeg havde slet ikke tænkt på at linke de to...

Sif: Aweseome. Eller er det? Hmmm....

Anonym: Neuroser eller breve? :)

Anonym sagde ...

Oh, you are SO not alone, Stine!

Jeg har lært at tømme postkassen nu, men for nogle år siden turde jeg heller ikke. Jeg var på su, og ejede ikke kongens mønt. Der kom hele iden breve fra banken om at jeg havde overtræk, og til sidst turde jeg ikke tømme postkassen. Så en dag tvang min veninde mig til at åbne brevene, og så var det bare reklamer for en eller anden slags kreditkort!
Så nu har vi en talemåde, der hedder 'tøm nu postkassen', som vi bruger når der er et eller andet vi ikke rigtig tør se i øjnene.
Ofte er det ikke så slemt som man tror.

Kh
Lene K

Anne sagde ...

Det kender jeg godt!

StineStregen sagde ...

Lene: Hvor er du sej! Jeg kommer også over det i perioder, men det vender aaaltid tilbage, når jeg ikke har så meget overskud.

Anne: Det er lidt en trøst at vide, at vi er mange :)

Sofie sagde ...

Der er vi i helt samme kartel. År på SU har også efterladt en massiv angst for arrigt udseende kuverter. Efter to kuverter fra DONG, sædvanligvis afsender af svovlboblende skrivelser, der så begge gange indeholdt en check, er det værste dog overstået, men når humøret er sløjt er postkassen overfyldt. Det må vi arbejde lidt med. Eller lade være..

Anne Lotte sagde ...

Jeg er sikker på at din fobi skyldes at din postkasse er for kedelig at se på. (Tjek link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=334542606580466&set=a.334542586580468.88456.245330602168334&type=1&ref=nf ;-)

Anne Lotte sagde ...

Okay, link virker ikke. Jeg laver et indlæg med billedet på min egen blog.
(Hint: Alle burde have deres egen Husk Mit Navn name tag på postkassen :-)

Tina sagde ...

Jeg har det fuuuldstændig ligesådan :) og jeg har ingen gæld, ingen lån, intet jeg burde være bange for. Så min frygt er mere eller mindre irrationel og jeg aner ikke hvor den kommer fra ;) Så frygter den kommende tid, hvor min postkasse skal stå heeeelt ude ved vejen, 50 meter fra mit hus... så bliver det lettere at "glemme" at tømme den ;)

Faktisk en smule rart at vide, man ikke er den eneste. Selvom fobier er meget lidt rare ;)

Tina sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kaffe & T sagde ...

Jeg er helt med!! Af en eller anden grund kan jeg ikke åbne breve fra banken. Selvom det bare er ligegyldige opgørelser. Jeg lader dem ligge til min mand. Kan godt tømme postkassen, men ikke åbne den slags breve. Er også vildt dårlig til at tage telefonen, når det er et ukendt nr. Eller til at lytte telefonsvarerbeskeder af.
Man kan ignorere mange ting. Rigtigt længe.

Carina sagde ...

Jeg har intet problem med postkassen...
Men telefonen! uha jeg ringer stort set aldrig til nogen (ud over min mor) og jeg lytter ALDRIG telefon beskeder (hvorfor min "velkomst" på mobilsvar er: LÆG IKKE BESKED, send en sms istedet)

mimeini sagde ...

Nu har jeg jo været så heldig i mit liv at have en del med angst og andre psykiske ubalancer at gøre og postkasse-fobien (rude kuvert forbien) er helt sikkert ikke noget nyt eller ubeskrevet. Den er temmelig udbredt. Og personligt kender jeg den også. I takt med at mailboxen har overtaget en del af den offentlige post er fobien også rykket over på min mailbox. Den korte gysen lige i det jeg åbner min mail og indtil jeg har overblik over hvad der er løbet ind og at der ikke er noget "farlig" imellem.

Østfronten sagde ...

Gad vide, om det er fordi, vi ved, vi ikke kan bestemme over banken/det offentlige/..., og derfor aldrig rigtig ved, hvad de kan finde på? Frygt for det ukendte er en basal, universel frygt for mennesker. Ikke noget sært i det.

Anne S. sagde ...

Jeg kender det SÅ godt! Jeg er også bange for blokerede telefonnumre, facere på gaden og generelt alle, der er ansat hos Skat og i bankerne.

Jeg tror faktisk at de kan lugte min frygt.

StineStregen sagde ...

Det er... ok, det er ikke godt, men det er fascinerende, at der er så mange, der har det sådan. Jeg troede max, vi var to... :)

Et link på facebooksiden fortæller, at et bud på en titel til denne fobi i øvrigt er "finansfobi". Jeg ved ikke helt, om den er dækkende? Min hænger også sammen med mailinbox (på de helt hysterisk dårlige dage), telefonsvarer (på alle dage) og ukendt nummer på telefonen. Det er nærmere noget med, at nogen kan komme med grimme overraskelser uden, at jeg kan gøre en fis ved det? Måske en kontrolting?
Artiklen om angsten for rudekuverter:
http://samvirke.dk/forbrug/artikler/angsten-rudekuverterne-kan-kureres.html