søndag den 14. september 2014

Titel mig her

Hele min barndom og ungdom kunne jeg ikke finde på én ting, jeg gerne ville være. Da jeg blev ældre viste det sig, at jeg heller ikke er god til at kun være én ting, og det løste sig, da jeg blev freelancer, og kunne være alle mulige ting på samme tid. 

Tilbage er kun det evige spørgsmål om, "hvilken æske kan vi putte dig i?" I interviews er jeg tit illustrator. På wikipedia er jeg tegneserietegner. Jeg arbejder også som manuskriptforfatter og stribetegner, er medlem af Danske Bladtegnere og Danske TegneserieskabereAfhængig af, hvilket tidspunkt i mit liv folk mødte mig, tænker de stadig på mig som journalist eller tekstforfatter eller konceptudvikler. Jeg prøver ind i mellem at slippe afsted med bare at sige "kreativ", og rødmer så, når nogen kalder mig kunstner eller forfatter. 

Så altså, det er vel noget med fortællinger, men jeg har sjældent hørt om møder, hvor nogen siger "her mangler vi altså lige en med noget med fortællinger - der er plads i budgettet!"

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad med narrativist?

Mit argument ville være at det lyder som om det er opfundet men alligevel seriøst (snobbet?) nok til at det kunne være en rigtig titel. På den anden side er der selvfølgelig det at titlen begynder med 'nar'....

Malene Hald sagde ...

Jeg prøver at samle tegner, designer, infografiker, handletterer og social-media-gøgler i ét og samme ord. Egentlig er "Visuel Gøgler" det mest rammende.

folehave's univers sagde ...

Ja det er jo fantastisk, at man i vore oplyste tider, stadigvæk interesserer sig for hvilken titel folk har. Man skal jo være noget, ikke nogen.
Når jeg ser mig om i verden, er der en fandens masse titler, som dækker over de mest fordækte fjolser. Meenn der er penge i lo....

Kald mig bare FARMOR. Hvor jeg får kronerne fra og som hvad, er uvæsentligt.

Unknown sagde ...

Jeg har altid været SÅ misundelig på dem, der vidste lige præcis, hvad de ville være når de blev voksne. Som tog en uddannelse med ét helt bestemt mål for øje. Jeg har ledt og ledt og ledt efter den rette titel, men den er endnu udeblevet. Derfor blev jeg så glad for din formulering, Stine - "kunne være alle mulige ting på samme tid." Det er jo lige præcis det man kan og ikke lade sig begrænse af én titel.

Anonym sagde ...

Titler er noget mærkeligt noget, egentlig. Vil hellere have mere I løn end en fin titel!!:-)

Sussi Holm sagde ...

Der mangler da altid penge til fortællinger. Alt vores arbejds, altså i bureaubranchen, handler jo om at fortælle historier, om det er via billeder, annoncer, tekster eller gode ideer.
Når folk spørger, hvad jeg laver, siger jeg gerne at jeg fortæller historier.
Storytelling, branding, PR, sociale medier, en stor historie :)