tirsdag den 23. september 2014

Skiftedag

Jeg har aldrig haft en læge, der var rigtig for mig. Det er gået fra Damen, der smed mig grædende ud fordi alt det hyleri spildte hendes tid, til den nuværende, der er sød, men som vifter mig af - især ved det magisk ord "stress" - og hverken spørger eller lytter.

(Jeg har ikke skiftet endnu, så andre anbefalinger af læger i Århus, der godt duer til meget følsomme mennesker, som er bange for alt med læge/medicin/sygdom/kirurgi/nåle vil jeg også gerne høre)

38 kommentarer:

Eva Sofie Anesen sagde ...

Jeg har været rigtig glad for Lægerne Hoffmeyer, Wyrtz Og Van De Looij. De kan ligesom noget forskelligt, sp har man brug en hyggelig, løssluppen stemning er det Van De Looij og Wyrtz til når man er usikker og har brug for at snakke.. You get the picture. Og ja, altid rart at have nogle at veksle imellem. De er nede på Storetorv

Anonym sagde ...

Kan desværre ikke anbefale en læge i Aarhus, da jeg lige er flyttet til byen.

Til gengæld leder jeg efter verdens næstbedste tandlæge. Anyone?

(Verdens bedste tandlæge havde jeg på Frederiksberg, så derfor må det blive den næstbedste).

Vh Anne

Anonym sagde ...

Til Anne, så er der en rigtig god tandlæge på Frederiks Allé - han hedder Flemming Hjortkær :)

Anonym sagde ...

Til Stine:
Jeg kan i hvert fald IKKE anbefale dem på Banegårdspladsen 16. De er ellers søde nok deroppe, i særdeleshed sygeplejerskerne, men jeg er gang på gang blevet stemplet som hypokonder, fordi selv ret enkle symptomer kan hyle mig ud af den, fordi jeg er meget følsom - og det stempel gør dem pr. automatik ret modvillige til at foretage videre undersøgelser.

Til gengæld har jeg hørt godt om lægerne på Østergade 1 (mener jeg, det er.)

Til Anne:
Jeg har Nina Kreiberg hos Tandlægerne i Borgporten (www.tandborg.dk) . Ikke blandt de billigste, men hun er så sød, dygtig, omhyggelig og professionel, og jeg føler mig altid i de bedste hænder der. Før jeg kom der, led jeg meget af tandlægeskræk, men under hendes kærlige ledelse har jeg været igennem rodbehandlinger, visdomstandoperation og diverse andre ubehageligheder. Jeg er fan!

SP87 sagde ...

Min kæreste har John L Thomsen i Ryesgade som læge, og de gange jeg selv har været med derinde, der har han været sød og forstående, og han har været rigtig god til at få sat skub i tingene. Så man ikke bare føler man spilder sin tid.
Men brug lidt tid på at få snakket med de forskellige læger, søde Stine, og vælg en, du føler passer til dig. Det er hamrende vigtigt, at man connecter med vedkommende, ellers får man bare endnu mere stress over vedkommende. Pas godt på dig selv - du er den der er nærmest til det :)

Anonym sagde ...

Var ked af at skulle af med lægerne i Ryesgade, særligt Ellen Louise Kristensen (http://www.ryesgadelaegerne.dk) da jeg flyttede fra byen. Skiftede til dem da mine tidligere lægers tilgang til stress var: 'prøv at gå hjem og slap lidt af'. Slappede HELT af da jeg skiftede læge!

Teresa sagde ...

Lægeklinikken Østergade 1 er et fantastisk sted! Især Brian Severinsen, men han tager vist ikke nye ind pt. Han er ellers virkelig god, empatisk, rolig og interesseret, så hold øje. Da jeg blev sygemeldt pga stress gav han mig en ny tid hver 14. Dag KUN til at snakke og følge op på mig i en periode, og spurgte ind til psykologsamtalerne. Jeg mener at have hørt godt om Susanne i samme klinik.

Cecilie sagde ...

Jeg er meget glad for lægerne Vennelystparken. De har et smart tidsbestillingssystem, hvor man altid er sikret tid samme dag som man ringer. Men vigtigst af alt, så er de alle sammen forfærdeligt søde, medfølende, indlevende og behagelige. Det er sådan et lægehus, hvor der er flere læger og sygeplejersker, og det fungerer så godt. Jeg er altid blevet taget alvorligt, både med en måske fulde-brækket tå, mystiske modermærker kombineret med nåle/skalpel-skræk og depressionssymptomer. Har kun ros til overs for dem!

Ibs sagde ...

Jeg ved ikke, om han stadig er der, men jeg havde Ovesen nede på Banegårdspladsen (nummer 6, lige ved siden af 7/11), og han var vildt god, da jeg brød sammen i gråd flere gange, dengang min far var syg med leukæmi. Jeg fik dobbelttider og fik lov at komme ugentligt og tude, til der var tid hos psykolog. Han er også sådan en slags læge, som husker én og hilser, når man ser ham på Sjællandsfærgen.

Og han var flot.

Karina sagde ...

Åh gud, læger... Suk. Jeg magter dem IKKE!

Min læge, som jeg seriøst kun besøger når jeg hver andet år får det der "nu skal du huske at bestille tid til meget ubehagelig celleforandringstest" brev fra regionen, hun synes at stress kan afhjælpes ved at man lige laver en liste over ens opgaver hver dag inden man går hjem fra job. Åh, jamen, tak for tippet, det havde jeg slet ikke overvejet! Nu har jeg det meeeeeget bedre...

Min sidste læge holdt pludseligt op og uden at jeg vidste det havde jeg nu en anden læge. En mandlig læge. Jeg bryder mig ikke om at gå hos en mandlig læge så jeg skiftede igen. 2 uger senere får jeg et opkald fra denne mandlige læge (in person) der gerne lige ville høre hvorfor jeg skiftede!? WTF, skal jeg nu også have dårlig samvittighed over at jeg selv vil bestemme hvem der roder mig i understellet!? "Jamen", som han sagde, "jeg kunne jo altid bede om en kvinde til gynækologiske undersøgelser". Ok, så render jeg da bare to forskellige steder hen for ikke at støde dit ego, mester!

In conclusion: jeg magter ikke læger!

Anonym sagde ...

Jeg er enig med tidligere kommentar. Jeg kan varmt anbefale lægerne i Ryesgade - særligt Ellen Louise Kristensen. Hende har jeg rigtig gode erfaringer med og var ærgerlig over at skulle af med hende, da jeg flyttede fra Aarhus.

Malene sagde ...

Jeg var rigtig glad for lægerne Husted og Nielsen. De ligger på banegårdspladsen 20 :)

Dem i Ryesgade gad tilgengæld ikke undersøge mig for klammo klamydia - hvilket resulterede i at jeg gik rundt med det lort i 1½ år inden det blev opdaget :( De var lige lidt for hurtige til at sparke een ud og spørge ind til om jeg nu var sikker på der var en mistanke for det...

Så Husted og Nielsen - ærlige, søde og rare :) (og man må gerne ligge ned, hvis man bliver svimmel, når de skal stikke i een) ;)

Carportognoia sagde ...

Jeg har 'Lægerne i midtbyen'. De er velmenende, men er helt blottet for forståelse for følsomme damer som mig. Og dig.

Anonym sagde ...

Lene Frisk fra Lægerne Østergade 30 får min varmeste anbefaling.

Anonym sagde ...

Jeg er godt tilfreds med lægerne i guldsmedgade. De er meget forstående, men plejer alligevel at få mig overbevist om, at det er for mit eget bedste, f.eks. at blive vaccineret inden en rejse på trods af min kæmpe fobi for nåle!

Kathrine sagde ...

Jeg har også oplevet lidt af hvert, men har de sidste par år været hos Lægecenter Vest, og det er jeg meget glad for. Især Søren Overbeck er meget lyttende, forstående og grundig i sin diagnosticering og behandling. Se http://www.laegecentervest.dk/

Anonym sagde ...

Kan kun tilslutte mig Cecilies anbefaling af Lægerne i Vennelyst parken - særligt Kaj, der var helt fantastisk da jeg gennemgik en depression - han tog mig alvorligt, og tog sig tid til at tale med mig, (hvilket er ret essentielt, når man er i en tilstand, hvor man i den grad tvivler på egen opfattelse af virkeligheden...). Og så kiggede han på hele billedet i stedet for kun at symptombehandle (fandt bl.a. ud af at den var gal med stofskiftet, hvilket kan være med at til at starte depressioner).

Hypokonderen sagde ...

Jeg går ved læge Vibeke Matthiesen på Trøjborg, også selvom jeg sidenhed er flyttet to gange og praktisk talt bor i den anden ende af byen.

Men jeg er håbløs hypokonder og synes alligevel, at hun tager mig seriøst og tester mig for diverse ting selvom hun tit fremstår som travl lægedame :) Men hun er effektiv og helhedsorienteret i sin behandling.

Caroline sagde ...

Jeg vil gerne tilslutte mig SP87s anbefaling af John L Thomsen i Ryesgade.
Ham har jeg tudet mangt en tåre hos i mit stress forløb. Og der har ALTID været god tid, empati, forståelse og handling.
Min psykolog har også kun hørt godt om ham.
Udover det har han også klaret mine somatiske problemer til UG.

Marie Louise sagde ...

Lægerne Okholm og Andersen på Park Allé kan på det varmeste anbefales :)

Maria sagde ...

Jeg kan ligesom flere andre varmt anbefale Ryesgadelægerne! Der bliver virkelig taget hånd om dig, og jeg har aldrig nogensinde følt, at et problem var for "lille" til, at de tog det seriøst. Der er en meget åben og respektfuld tilgang til én som person, hvilket har været noget af det, jeg har sat allermest pris på :)

Mette sagde ...

Helt klart Ryesgadelægerne! Der bliver man virkelig lyttet til og taget alvorligt!

Anonym sagde ...

Har haft Margrethe Sehested fra Lægerne i Ryesgade. Har selv været igennem et længere stressforløb og hun var rigtig god, lyttende og støttende.

Anonym sagde ...

Ryesgadelægerne! Det er vist efterhånden sagt at de er rigtig, men jeg vil nu alligevel også sige : de er rigtig gode.
Meget mere end det faktisk. Da jeg flyttede til byen (Århus altså) var det med depression der lige var brudt ud (som i virkelig! For fuld skrue...) og jeg havde jo af gode grunde aldrig mødt min læge da jeg jo var ny i byen. Men hun (Ellen Louise Kristensen) som er nævnt flere gange - har været den absolut bedste læge for mig.
Det blev en lidt længere kommentar, men jeg har så mange gange siddet ved min læge og tænkt at hvis nogen nogensinde mangler ny læge bør jeg varmt anbefale min. Hermed gjort! Pøj pøj med lægejagt :)

jannie sagde ...

Kan klart anbefale Erik Dalgaard på Paludan-Müllersvej www.doktordalggard.dk. Ham var jeg sindsygt glad for da jeg boede i Aarhus. Dygtig, havde tid, satte sig ind i situationen (lige meget hvad man kom med) osv. og var rar oven i købet :-) følte mig altid i trygge hænder.

Anonym sagde ...

Det er dælme tankevækkende, at din læge ikke forstår dig og din følsomhed...Måske skal vedkommende slet ikke være læge i virkeligheden, for jeg mener da helt klart, at det er det som læger skal kunne, altså håndtere alle slags mennesker, ikke?

Sille Katinka My. sagde ...

Jeg er hos Lægerne i Midtbyen, på sådan en lidt blandet måde, da jeg har været forbi nogle forskellige af deres læger. Jeg startede hos Jannik, der var helt sikker på, at piller er vejen frem, lige meget hvad. Nu er jeg hos Marianne, som er helt skøn og forstår ting. Hun kan altså virkelig anbefales.

Anonym sagde ...

Endnu en gang: Ryesgadelægerne. Aldrig har jeg fået så god hjælp før

Anonym sagde ...

Jeg har Lægerne i Midtbyen. Jeg kommer kun ind til Anders.
Han er rigtig sød og forstående, selv overfor en patient som mig, der har bipolar og slem angst :)

Anonym sagde ...

Stine; Tak fordi jeg kunne snige mig med på din jagt. Jeg var heldig at få et par tandlægeråd, som jeg vil tjekke ud.

Tak til jer, der delte erfaringer med mig :)

Vh Anne

Tanja Sørensen sagde ...

Skøn tegning og tekst:-)

Kender ikke til lægerne i Århus, men kan se at andre har kommet med råd.
Ellers kan man spørge sig frem i lægeforeningen.

Tanja
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/09/danmarksmesterskab-i-blomsterkunst.html

Britt sagde ...

Lige som Eva Sofie, er jeg glad for Lægerne Hoffmeyer, Wyrtz og Van De Looij.
Wyrtz hjalp mig rigtig meget da min depression var i fuldt blus og jeg skulle vente i 2 mdr. på at komme til psykolog. Så har brugt meget tid på at sidde og græde inde hos hende.
Van De Looij er virkelig hyggelig og anbefaler altid Blue Jeans når man har halsbetændelse, men ikke skal have penicillin...

Unknown sagde ...

Jeg kan anbefale Lene Frisk på Østergade. Meget varm, ligefrem og kompetent. For mig siger det alt at hun lærte mig at blive vaccineret uden panik.

Helene sagde ...

Jeg boede i Aarhus indtil for et års tid siden og var utroligt glad for Lone Bækby på Store Torv . Hun var fantastisk rar at snakke med(også om de ikke-rare ting) og hun håndterede mit psykiske sammenbrud perfekt. Hende savner jeg meget.

Anonym sagde ...

Morten Bondo på Banegårdspladsen. Jeg skiftede selv til ham efter at have haft flere ubehagelige oplevelser ved min daværende læge (Feryal Østergaard- ALDRIG gå til hende. Jeg havde en dyb depression og hun sagde:
Så tag dig dog sammen, alle har selvmordstanker og du skal bare løbe en tur..)
Morten er fantastisk. Har selv fået ham anbefalet af andre der er lidt mere skrøbelige indeni.

Kathrine sagde ...

Kan i den grad tilslutte mig alt det positive, der er blevet sagt om Lægerne Vennelystparken. Har kun haft gode oplevelser dér, og er altid blevet taget alvorlig.
Det fungerer alletiders at der også er flere læger i huset - de er alle dybt professionelle, men deres forskellige væsen gør, at jeg tænker de fleste vil kunne finde een der, de fungerer med :)

Læser selv medicin, og bliver altid sådan lidt æv når jeg hører om de der trælse læger - bare vent, nu får vi en masse kommunikationsundervisning, så der skulle helst ikke blive sendt så mange nye læger ud i virkeligheden, der ikke ved, at man altså ikke bare kan feje sine patienter af, hvis deres ikke-fysiske symptomer keder een, eller måske i virkeligheden slet ikke rigtig har redskaberne til at 'gøre noget ved det'. :)

finurlig sagde ...

Lægerne Østergade 1 er rigtig søde, og er rigtig gode til at spørge ind til diverse... også til om man selv har lavet sine øreringe og andet gøjl haha. Jeg har hvertfald kun oplevet varme og imødekommenhed. ^_^

Dinnepigen sagde ...

Jacob Kjærgaard. Sød, og rar, og lytter. Er lidt jovial på den rare (ikke skumle) onkelagtige måde, men var skidegod dengang jeg sad stortudende med stressnedbrud.