lørdag den 13. juni 2009

Den forkerte bærkonge

Hvem er det lige, der har udnævnt jordbærret til alles favoritbær, på trods af at det åbentlyst er det kedeligste?

24 kommentarer:

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Jordbær er ikke det kedeligste (du skal smage min mors jordbærlagkage); Jeg synes for eksempel at ribs og hindbær er kedeligere - men boysenbær (for navnet alene, men aller mest for smagen) er da en ukronet favorit her i husstanden.

Anonym sagde ...

Det' ubærligt

Ja, jeg kan ikke ha' navn på sådan én...

Anne Sofie sagde ...

Hvad er så kongen? Tror du i øvrigt ikke bare at det er fordi, det er det største? Så har det møvet sig ind foran alle de andre, for nogen kunne nå at protestere. (Luskede bær)

StineStregen sagde ...

Jeppe: Jeg undervurderer bestemt ikke jordbærlagkagens betydning, og du har ret, jeg bør virkelig smage din mors :D

Anonym: BadumTJI!

Anne Sofie: Jeg tror, at du har ret! Jordbær er et bøllebær, der har møvet sig ind på bekostning af stakkels lille blåbær, hindbær, kirsebær, ribsebær (savler)...

Michelle-Marie sagde ...

Jeg synes også snart vi skal lade et andet bær komme på førstepladsen. Jordbær er nemlig kedelige.

Uden Relevans sagde ...

Det var vist mig. Sorry

Anonym sagde ...

Hvad er din favorit Stine?

StineStregen sagde ...

Jeg synes, det er svært at vælge, der er så mange gode...

Unknown sagde ...

Nej du kan ikke nævne et yndlingsbær, og det er meget kendetegnende for jer, som ikke har jordbær som nr. 1, I er for vankelmodige og vil aldrig få dannet fælles front, derfor vil jordbær fortsat sejre...se det som en slags jordbær-fascisme - ikke bedst, men flest og stærkest. Derfor regerer jordbær, og desuden har bærret en vis nationalromantik over sig... Jeg er sikker på at Pia K. også bedst kan lide jordbær.

P.S. Efter at have tillagt jordbærret ovenstående egenskaber, tror jeg egentlig, at jeg skifter over til ribs, uuuhhmm syrlige...

P.P.S. Bær er også et forrygende synonym for hoved. Især hvis nogen har et stort bær :-)

StineStregen sagde ...

He he he he, det er fanme noget af en tale... (Ribs ftw!)

Jeppe Morgenthaler sagde ...

HOST..røvribs..HOST

Anonym sagde ...

Hvad blev der egentlig af stikkelsbæret ?

Det kan både være sødt, surt og syrligt og det er meget større end ribs.

Har også engang fået nogle kæmpe orange/gule hindbær som smagte super og var næsten lige så store som jordbær. Det var virkelig et kongebær

Peter sagde ...

Og det allerværste ved at udnævne jordbærret til konge over bærrene, er vel at jordbær ikke er et "bær", men en frugt. Faktisk ikke engang en rigtig frugt, men i det mindste mere frugt end bær ... jaja, sådan noget har vi ordkløvere svært ved at acceptere.

Takashimaya sagde ...

Jeg er med på at lade stikkelsbær, kirsebær eller hindbær overtage!

StineStregen sagde ...

Stikkelsbærret er alligevel lidt af en dark horse, jeg troede ikke, det havde mange tilhængere...

rené sagde ...

Stikkelsbægrød! MMmmmmmm :)

Men jeg er dog også skabsjordbærmand.. sådan nogen friske nogen med mælk og sukker... mmm... bare ærgerligt lige at få koblet Pia K sammen med det billede.. idder..

Anders VB sagde ...

Hvordan kan man finde jordbær kedelige? Stine for dælen: du spiser de forkerte! Glem drivhusjordbær fra Kvickly: Pluk-selv-jordbær med frisk fløde fra gården og lidt sukker slås kun af gule hindbær med fløde...eller måske af stikkelsbærkompot...eller hjemmelavet ribsgelé...oooh, eller af græsk yoghurt med friskplukkede brombær...

Jeg elsker bær. Jeg vil ha' en bærhave.

Johanne sagde ...

Alle mulige andre bær smager meget bedre end jordbær! Har lidt hele mit liv, fordi jeg ikke kan fordrage jordbær. Folk, jeg omgås, reagerer på samme måde ca., som når folk bli'r mindet om, at du ikke drikker øl, Stine, kunne jeg meget vel forestille mig. Så forstå det dog - jeg synes ikke, de smager exceptionelt godt og bør dominere en hver dessert om sommeren!!

cyberzed sagde ...

Det burde helt klart være brombær eller multebær (dog ikke forekommende i den danske flora).

Jeg er helt klar på din side i den her sag...jeg har aldrig helt forstået hvorfor jordbær er så fantastiske.

StineStregen sagde ...

Stakkels Johanne - det må virkelig være en prøvelse slet ikke at kunne lide dem! Alle synes jo, at de rigtigt forkæler deres gæster, når de slynger en pakke jordbør frem, også selvom det er dem Anders VB kalder drivhusbær - når man svinger jordbær frem, skal alle siger "neejjjjjjj jordbær hurrraaa".

Spiren sagde ...

Original tanke, original tegning! Hvor herligt at følge denne blog... =D

Anonym sagde ...

Hvad med Multebæret? Det lækre gule bær svenskerne laver den lækreste marmelade ud af... Hmmmmmmmm... Bliver helt salig bare ved tanken... savle savle...

StineStregen sagde ...

Jeg har faktisk aldrig smagt multebær

Unknown sagde ...

jeg ved godt, at den her blogpost er skrevet for meget, meget længe siden - og jeg kedede mig så grumt!. Men jordbær er ikke engang et bær, men en opsvulmet frugtbund. Det skal bare undgå alt for mange perverse jokes, så derfor kalder vi det et bær.