mandag den 21. april 2014

Pynter lige en fødselsdagskageGlasur og flødeskum er fjendtlige organismer, sat på jorden for at sabotere flinke folk. Nu ved vi det. Gudskelov for dækkende kæmpekrymmel.

9 kommentarer:

Pernille sagde ...

Haha, kender det! Uanset hvor umage man gør sig! Det er så her, det er så handy at have børn, fordi man kan skyde skylden på dem. Samme trick kan bruges ifm. gaveindpakning. Tak for en dejlig, dejlig blog!

Anonym sagde ...

Ej, det er også træls, men på instagram, så den altså fin ud!
Jeg har endelig knækket glasurkoden: flormelis og vand (koldt, varmt, lunkent - lige meget) tricket er meget flormelis og helt utrolig lidt vand. Jeg tager en spiseske vand af gangen for ikke at få for meget i, og så rører jeg, og tager en spiseske mere osv. På den måde får man en helt tyk lækker glasur, som er nem at smøre på, i stedet for det der tynde pjask, som det bliver, hvis man følger opskrifter.
Kh Kloge Åge

Sisse sagde ...

Tricket er at lave en tyk glasur og så lune den i en gryde, til det bliver medgørligt ;)

StineStregen sagde ...

Pernille: Arh... giv andre skylden. Den må jeg glæde mig til, jeg kan bruge :D

Åge, Klog & Sisse: Jeg kan altid godt huske, det kun er lidt vand. Men lidt i min verden bliver så til en deciliter vand, og så løber jeg tør for flormelis - så er den sag på en måde tabt.

Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/ sagde ...

Ak ja, det ser bekendt ud. Skulle kaste mig ud i den sejeste dragehalekage, som min søn bare MÅTTE have til sin fødselsdag, og hvad der startede med fondant til den helt store guldmedalje, endte med et tykt lag godt dækkende flødeskum og en masse drabeligt blod (jordbærsyltetøj uden klumper) løbende ud af den afhuggede hale, for lige at tage opmærksomheden ......

JL sagde ...

Hvis du har noget mislykket kage du gerne vil have bortskaffet, så sig bare til.

pernille sagde ...

En rulle marcipan hen over og drys med granatæblekerner. Det ligner rubiner på fløjl. Hvis dit publikum er mere tilgivende over for revner i overdækket end Blomsterberg kan du sagtens rulle rigtig marcipan ud selv. Og så smager det uendeligt bedre end fundant og flødeskum.

Unknown sagde ...

Årh, hvor jeg kender det - og der smiles overbærende, når man serverer kagen ;-)

Et lille trick er at bruge pasteuriserede æggehvider i stedet for vand til glasuren. Så er den supernem at bruge - bruger den fx til de fine tynde streger på kransekager (... eller altså min mand gør, når han har bagt - men jeg ser jo resultatet og hører om processen, og så er det jo næsten også mig, der har lavet dem - eller noget ;-))

StineStregen sagde ...

Rikke: Det gælder nemlig om at camouflere og distrahere!

JL: Smagen var heldigvis på plads :)

Pernille: Det lyder altså VILDT avanceret :D (jeg bruger ikke fondant, men... flødeskum er da überyums?)

Lille: Så hedder det jo VI har lavet kage ;)