mandag den 24. oktober 2011

Tak for følelsen af trygge hænder

Grunden til blodprøve i sidste uge er pludselig opdaget cyste i hals. Rimelig normal ting, sikkert ingenting. Men altså, vi vil jo helst tjekkes grundigt ikke? Derfor skal der scanning til, og jeg har fået en indkaldelse. Til den 30. april. Om 6 måneder og 6 dage. For Region Midtjylland har travlt. Men jeg er velkommen til at tage til Nakskov eller Glostrup eller verdens ende, hvilket selvfølgelig er en praktiks løsning med arbejde og ingen bil og kun 24 timer i døgnet. Men så kan jeg kontakte patientkontoret og snakke privathospital, og den proces er lige hvad jeg havde brug for midt i min ikke-freake-ud-ikke-freake-ud-ikke-freake-ud-du-skal-ikke-dø-ung-du-skal-ikke-dø-ung-chanting.

Jeg nåede i øvrigt lige at blive imponeret over, at der var mailadresse på patientkontoret med brev - yay for ikke at sidde og snakke med dem i arbejdstiden, men fred og ro til at skrive.
Svar fra kontoret: Ikke til stede. Tak for din mail. Du vil blive kontaktet telefonisk.
(Fedt, når man nu ikke var klar over, at der skulle telefonnummer med i mail). Imponade hermed slut.

20 kommentarer:

Line sagde ...

hvis det er nogen trøst, ville det gå hurtig hvis de nu troede det var totalt alvorligt :) (meget ringe trøst, det ved jeg godt, men hvis nu man skal se det fra den lidt lysere side). Krydser fingre for at det ikke er noget tosset - du er sej!

Fie sagde ...

Jeg må jo nok sige, at du skal lytte til Line, for hvis de mente det var alvorligt og skulle undersøges akut, havde de nok også fundet en tid. Er Nakskov og Glostrup helt udelukket? Min far har haft gode erfaringer med privathospital, så det er da også værd at undersøge.

StineStregen sagde ...

Gælder det også, når ens læge har sagt "hvis der er lang ventetid SKAL du finde en anden løsning"?

StineStregen sagde ...

Og Glostrup og Nakskov er altså en rigtig lang tur fra Århus med farvel job og goddag formue på transport...

Nadia sagde ...

Jeg stemmer på privathospital - meget billigere (... for dig).
Alternativt kan du måske tigge dig til en afbudstid? Da jeg troede, jeg skulle dø engang i december, fik jeg en tid efter 24 timer på samme måde.

Jeg overlevede, så det kommer du også til! Det var godt nok noget andet, men øhm, det tæller stadig. Du må i hvert fald gerne få noget af mit held, jeg skal ikke bruge det længere.

Anonym sagde ...

Hey! Hvad er der galt med Nakskov? :-)
Jeg har altså tit taget turen derfra og til Århus .. Du skal bare skifte fra tog til bus i Odense - ikke særligt svært, men ellers er et privathospital jo en løsning hvis du ikke vil vente :-)
Du skal nok finde ud af det!

sønder sagde ...

Hvis det er på mandens "private parts" kommer man til med det samme, men skal selv bestille tid når det ikke er akut. Med mindre lægens sekretær fucker op og siger at man skal vente på en indkaldelse. Sjov sommerferie med den i tankerne.. Not.
Din arbejdsplads eller fagforbund har ikke tegnet en sundhedsforsikring?

Liselotte sagde ...

Stine, hvis din læge siger lige præcis det, så skal du have fat i et privathospital lidt hurtigt.

Det behøves slet ikke at være noget som helst, men jeg fik på et tidspunkt samme besked fra min læge. Han troede åbenbart, at jeg havde cancer i æggestokkene - det var heldigvis bare en ikke særligt spændende kronisk fødevareallergi.

Ventetiden på en scanning var på det tidspunkt 4 mdr. og det var alt, alt for langt tid for min læge, der var så vildt lettet, da jeg sagde, at jeg havde bestilt tid på et privathospital. Det var før behandlingsgarantier, frit sygehusvalg etc. - jep, den gang i forrige århundrede:-)

Men hold da op, hvor skældte han mig ud, da jeg efter det hurtige tjek for egen regning på privathospitalet glemte alt om at melde tilbage til ham. Han havde nemlig ikke fortalt mig, hvad han troede det var, så han har været blå af skræk, mens jeg jo bare gik videre til priktest hos en speciallæge for at finde ud af, hvad jeg havde fået ondt i maven af.

Anne L sagde ...

Der er en grund til, at de sender papirer med om frit sygehusvalg. Nogle gange giver de faktisk også tider langt ude i fremtiden, fordi de vil have folk til at bruge det frie sygehusvalg. Og fordi du bliver scannet i Glostrup, er det ikke givet, at du også skal evt. behandles der.

Og hvorfor farvel job? Har man ikke lov til at være syg på din arbejdsplads? (Her får jeg sådan en lyst til at råwe op.)

StineStregen sagde ...

Rolig rolig, jeg bliver ikke fyret af sygedage, men jeg har da ikke lyst til at bruge et halvt døgn på at komme frem og tilbage, og være så blæst af angst på både ud- og hjemtur, at det ender med to sygedage for et kvarter på et hospital. Det synes jeg selv er spild af penge og arbejdsdage.

Og jeg har skrevet ang privathospital, så nu håber jeg skisme, at de har kortere ventetid!!!

Liselotte sagde ...

Da jeg selv bookede et privathospital var min ventetid 4 dage - men jeg ringede også en fredag!

Det kostede, men jeg kunne ikke overskue både og have voldsomt ondt og samtidigt at have en læge, der hang under loftet. Han sagde jo ikke, hvorfor han var bange, men han lød og så bange ud. Og det gjorde mig nervøs.

Når han så ikke fik automatisk besked fra hospitalet, som jeg jo nok havde forestillet mig, var det naturligvis, fordi det var et privathospital og jeg var gruppe 2 patient. Jeg var ikke ligeglad med ham, jeg tænkte mig bare ikke om.

Alexia sagde ...

På min gamle arbejdsplads havde de en sundhedsforsikring der betød at jeg kom foran køen gik fra 9 måneders ventetid til 5 dage - måske skal du undersøge om i har sådan en forsikring på dit arbejde?

StineStregen sagde ...

Jeg skal helst sikkert have undersøgt det med sundhedsforsikring!

Brygwald sagde ...

Op med humøret, jeg er sikker på det er ingenting for vi kan ikke miste vores ynglingstegner :-)

ellers kan du vel bestikke en ven med en tegning for en lille køretur :-)

@Brygwald

StineStregen sagde ...

Brygwald: Jeg tvivler faktisk virkelig meget på, at nogen kan sætte et halvt døgn af til det. Dem med biler har næsten altid også små babyer.

JL sagde ...

Århus H - Glostrup Hospital kan klares på 3 timer og et kvarter. Der ryger naturligvis en arbejdsdag, men mon ikke der var gjort det under alle omstændigheder?

Fie sagde ...

Stine! I en sådan situation må man sige fuck fuck til arbejdet og pengene og alle de andre undskyldninger og komme afsted. Jo før du får det undersøgt, jo før kan du slappe af. Og være en glad Stine.

Katrine sagde ...

Et halvt døgn med angst på ud- og hjemtur, er da meget bedre end 6 måneder og 6 dage med angst - og det kan da om noget føre til sygedage (både angsten og det, du ikke får tjekket).
Ang. pengene - så dyrt er det altså heller ikke at tage med toget til Glostrup. Og hvad betyder pengene i forhold til dit helbred og liv? Den der gemmer til natten, gemmer til katten...

Anonym sagde ...

Man skal faktisk sende en tid til patienten inden 8 dage - også selvom først har tider om 2 år. Så grunden til den sene tid, må simpelthen være, at den pågældende afdeling ikke har haft tid og derfor tilbyder frit sygehusvalg. Måske har det ikke stået klart nok i henvisningen, at det var akut. Der gælder jo også 48 timers-regel, hvis der skulle være mistanke om cancer.
Men så er det jo rigtig godt, at du har fået tid på privathospital. Det betyder jo, at systemet fungerer. :-)
Masser af gode tanker til dig fra Mille

StineStregen sagde ...

Tak for det, Mille, det lyder faktisk beroligende :)