lørdag den 3. januar 2009

Privatsfære på størrelse med fodboldbane? Drop bussen!

Det kan da for pokker være ligemeget, om man snakker med en medpassager eller i en mobiltelefon.

22 kommentarer:

My Messy Blog sagde ...

ÅH NEJ! Er du een af DEM? Jeg er skuffet. :(

StineStregen sagde ...

Jeg havde forventet den reaktion :D Men hvad i alverden er forskellen på det og så at snakke med en anden i bussen? Min telefon er altid på lydløs, så det er bare sludren. Same same.

My Messy Blog sagde ...

Men du har jo tidligere brokket sig over folk der ikke tager bad før de sætter sig ind i bussen. Larm og lugt er for mig at se to sider af samme sag. Det handler om at nogle af os er tvungne til at bruge offentlige transportmidler, og så kan man lige så godt forsøge at gøre det til en tålelig oplevelse for hinanden.

StineStregen sagde ...

Så man burde heller ikke snakke med hinanden i bussen?

My Messy Blog sagde ...

Faktum er at mobil-snak af een eller anden virker generende og grænseoverskridende på en masse mennesker der ikke generes af almindelig snak. Muligvis er det genetisk. Vi er ikke genetisk indrettede til kun at høre den ene halvdel af en samtale. Det forvirrer vores underbevidsthed.

StineStregen sagde ...

Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg kan forstå hvis man råber, praler med seksuelle udskejelser eller har en larmende telefon, så er det generende. Men når det er stille og roligt, kan jeg slet ikke se forskellen.

My Messy Blog sagde ...

Den menneskelige hjerne er indrettet til at begynde at udfylde huller hvis den får ikke-komplet information. Så træder fantasien til. Det er derfor en dygtig billedkunstner kan beskære et billede og derved sætte beskuerens fantasi i sving. Hvis man hører en halv samtale begynder eens hjerne at bygge videre på den, og man begynder derfor at fokusere på den. Hvis man derimod hører hele samtalen bliver eens fantasi ikke engageret, og man er i stand til ikke at fokusere på den og lade den forblive baggrundsstøj. It's all brain science!

Anni sagde ...

Jeg synes da bare folk skal lade være med at høre efter, hvis det genere dem, at folk bruger den kedelig tid i bussen, på noget så fornuftig som en tlfsamtale!. Selv synes jeg det er vældig spændende at lytte til andre folks samtaler :)

StineStregen sagde ...

Hørt Anni!

My Messy Blog sagde ...

Jammen min teori går jo netop på at eens hjerne ikke giver een noget valg hvis man overhører en halv samtale. Man er TVUNGET til at høre efter.

Anni sagde ...

Så må man vel købe sig en mp3 afspiller og høre musik man godt kan lide, hvis man ikke vil høre på folks samtaler i den offentlige transport, som jo trods alt er offentlig og for alle.

My Messy Blog sagde ...

Jo men, så er vi jo tilbage i at Stine allerede har brokket sig over folks kropslugt i bussen. Faktum er at ikke alle mennesker har adgang til at tage bad hver dag. Så hun vil altså forbyde hjemløse adgang til bussen, mens smarte mennesker der taler i højlydt mobiler gerne må have adgang?

StineStregen sagde ...

Jeg har aldrig sagt, man skal forbyde hjemløse i bussen, blot pointeret, at folk, der ikke tager bad, er rigtig glade for at sidde ved siden af mig.

My Messy Blog sagde ...

Det er stadig dobbeltmoralsk. Det handler om så vidt muligt at gøre et minimum af en indsats for at andre menneskers grænser ikke bliver overskredet. Og mobilsamtaler får let en anden og mere privat karakter end andre slags samtaler i bussen fordi den ene part ikke er opmærksom på omgivelserne.

StineStregen sagde ...

Jeg er enig med dig i, at man skal tage en minimum af hensyn til andre, men jeg er slet ikke enig i, at telefonsamtaler i busser bliver af en mere privat karakter. Og så forstår jeg ikke, at det overskrider en grænse, at man sidder og sludrer, bare fordi, du ikke kan lade være med at lytte :)

My Messy Blog sagde ...

Min holdning giver mening. Jeg sværger! Og så synes jeg også man skal tage lidt hensyn til os ældre medborgere, der stadigvæk synes at de dersens nymodens mobil-dimser er lidt creepy.

StineStregen sagde ...

I ældre synes jo også, at andre mennesker er lidt creepy - så måske var det bedst, hvis I tog en drosche :D

cyberzed sagde ...

Så lang tid folk ikke sidder og udskejer deres privatliv, og deres ringetoner ikke blæser min hørelse væk så er der i min verden frit skud for brug af mobiltelefon i offentlige transport midler...og vil man f.eks. ikke høre på det i et IC3 tog så køber jeg en billet til en hvileplads for der er det tilladt at brokke sig over mobilsnak osv.

Anonym sagde ...

Jeg synes generelt, at alt for få folk forbydes adgang til ting!

Sæt i gang!

Herself sagde ...

Jeg må indrømme, at jeg nok i virkeligheden er enig med Anni... Jeg eeelsker at lytte til andres samtaler og har heller ikke det mindste imod at bidrage selv. Bustid er faktisk lig med telefontid for mig. Der kan man sidde indenfor i nogenlunde ro og samtidig bruge tiden til noget fornuftigt! Men mine samtaler er selvfølgelig heller ikke nogen, der generer andre. Faktum!

Anders VB sagde ...

Det er da påfaldende at et så minimalt emne er det med flest kommentarer, er det ikke? Vi har det sgu' for godt herhjemme! :)

StineStregen sagde ...

Jeg har oplevet adskillige avisartikler om emnet :)