mandag den 23. september 2013

Sukkermigræne

Pludselig er det så tydeligt, at svingende blodsukker og migræne hænger sammen på mig. Farvel eftermiddagssukker. Goddag liv som hende-der med "nej tak, jeg prøver at undgå sukker" *smiler-med-citronmund*.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Èt ord: cola light!

Trix sagde ...

Mange ord: Aspartam i light sodavand er også tæt forbundet med migræne og menes faktisk at kunne fremkalde kroniske migrænetilstande ved overdrevet indtag. Sorry. Danskvand?

Ida Christine sagde ...

Hvordan har du fundet ud af det Stine? Jeg er i samme båd - er jeg ret sikker på! (og jeg havde præcis samme tanke: hvorfor har ingen fortalt mig det noget før?) Men har en læge fortalt dig det, eller hvordan? :)

StineStregen sagde ...

Gita: Uh nej, at præcis den årsag Trix beskriver...

Ida: Faktisk var det min lægekæreste, der pegede på det, fordi han synes at kunne se en sammenhæng. Det var lidt tilfældigt, men jeg har altid været meget påvirket af lavt blodsukker på andre punkter, så det lød jo logisk nok.
Prøvede at skære kulhydrater (altså de ekstra i brød, pasta, sukker og den slags) væk nogle dage, og vupti - ingen hovedpine, ikke engang migræne da jeg nåede den "sikre" migrænetid i min cyklus.
Var så til kundemøde med først croissanter, så sandwich i hvidtbrød og senere cola = to dages hovedpine, og til sidst migræne.
Så altså nej, ikke den officielle læges ord - men de læger, jeg har været til, vil også kun snakke piller. Ingen snak om forebyggelse, så nu prøver jeg mig frem med det, der virker.
(uden at blive fanatiker altså. Rødvin trigger også min migræne, men ind i mellem må jeg altså godt få et enkelt glas eller to)

Søren sagde ...

Hej Stine,

Kunne også godt lyde som klassisk histamin intollerence. Tjek histaminintolerance.dk. I Tyskland kan man også få det testet med en enkel blodprøve. Se f.eks. http://bit.ly/1eCDhTx

Det kan heldigvis korrigeres ved kostændringer.

byMelchiors sagde ...

Har det på præcis samme måde.
Et kæmpe sukkerorgie og man kan være sikker på, at jeg ligger der.
Men det er blevet meget sjældnere efter jeg har skippet sukker i det daglige.
Når du har undgået det i fx 3-4 uger mærker du hurtigt hvilken effekt det har på kroppen - på mange måder.
(NB - er ikke hellig, at all. Elsker slik!)

Maries bageri sagde ...

Hej Stine
Rødvin, lakrids og mørk chokolade, samt aspartam giver også mig migræne. Så jeg troede jeg trygt kunne spise matadormix. Men det kunne jeg bare ikke. Hvis du ikke kan tåle rødvin etc., kan du nok heller ikke tåle citronsyre. Og der er citronsyre i alt slik (bortset fra chokolade), sodavand, saftevand etc. Kunne det være det?

Studinden sagde ...

Jeg har haft det ligesådan indtil jeg stødte på madbanditten.dk
En meget passioneret kvinde blogger om sin livsstil, LCHF - low carbon, high fat. Hun guider via bloggen til at blive sukkerfri. Jeg har indtil nu tabt 15 kg, uden at være ret overvægtig og har fået det SÅ godt. Kig forbi hendes blog, køb evt. hendes bog: LCHF- spis dig mæt og glad. Af Jane Faerber.
Jeg kender hende ikke personligt og får ikke noget for at reklamere. Synes bare, jeg ville tippe dig.
I øvrigt: TAK for super gode tegninger her på din fine blog, som jeg fandt vej til via Maren.

Malene Hald sagde ...

Nogenlunde samme her, jeg får bare ikke hovedpine, men efter kl. 14 kan jeg ikke hænge sammen uden at hælde sukker og kaffe indenbords, og desuden har jeg dage hvor jeg er vildt træt. Fjernede alt sukker, på samme måde som dig, udover kage og den slags, også alle fælderne i hvidt brød. Vupti – træthed forbi, har det energi som var jeg 20 år ...

Sliktrangen kan hos mig holdes nede med saltmandler, mørk chokolade, bananpandekager, peanutbutter og skyr med lakridspulver blandet i ...