søndag den 29. maj 2011

Rygestop? Piece of cake!

Det er først på onsdag, det endelige rygestop skal træde i kraft (Ja ja, jeg freudianslippede og skrev "kæft" først). Men allerede mens jeg trapper ned, viser den sædvanlige battle sig - vil du stoppe med at ryge og bliver TYK? Eller vil du bare fortsætte som rygersvin? Min underbevidsthed er en bitch.

Og ja, jeg HAR virkelig forsøgt mange gange før. Tror, det er 2. eller 3. gang bare i bloggens levetid. Suk. Inden i mig er der et meget forsømt lille ønske om sundhed.

22 kommentarer:

Sofie sagde ...

Du skal tro på dig selv, Stine! Ved ikke om du har røget for at miste appetitten, men hvis du har, skal du sige til dig selv, at det er sundere at tage lidt på samtidig med at du kvitter tobakken!

StineStregen sagde ...

Det er mere det, at jeg nemt kommer til at erstatte cigaretterne med hyggespisning.

Malou Klidmoster sagde ...

Nikotinplastre og salt/salmiaklakrids er vejen frem - IMO. Det var sådan jeg lagde mine 40 daglige røde Cecil på hylden ;-)

Pøj pøj!

Unknown sagde ...

HEYA HEYA HEP HEP HEP!!

missm sagde ...

helt anonym, næsten, men stadig med et stort og velment ønske om sundhed til dem der vil, tilbyder jeg hermed moralsk støtte og nikotin-devaluerende opmuntringer. held og lykke Stine. (jeg har gjort det, og har en fin størrelse) Kh Rikkes storesøster aka missmikkelsen.

Maria sagde ...

Jeg ved godt ordet 'selvhjælpsbog' klinger nærmest grinagtigt. Men jeg er sådan en, der holdt op med at ryge hver mandag og hadede mig selv langt ind i knoglerne. Så læste jeg 'endelig ikke-ryger' (Allen Carr), selvom det ikke huede min selvopfattelse. Det gjorde det nærmest nemt. I forhold til de 1000 andre gange. Bare, hvis du skulle have lyst til at prøve. Held og lykke fra en, der har været der.

Den rådne radisse sagde ...

Jeg tilslutter mig Marias note - den ENESTE måde at holde 100% op med at ryge på, er at læse Allen Carrs "Endelig ikke-ryger". Jeg lover dig, at det virker. Held og lykke med det!

Kristine Sejr sagde ...

Min mor henviser også til den bog der, hun ryger i hvert fald ikke mere, så prøv den.
Og det må jo handle om viljestyrke, vil man holde op, så vil man det. Jeg er sikker på at du kan hvis du virkelig vil.

StineStregen sagde ...

Tak for hepning!

Og jeg havde helt glemt den der ikke-rygerbog, men havde faktisk en aftale om at låne den af en veninde. Det må jeg lige holde mig selv op på.

Nogen, der ved, om det er nemmere at lade være med at erstatte smøger med snacks, når man har læst den? For så skal jeg have nallerne I den hurtigt.

Klidmoster: Shit, det er alligevel godt gået!!

MissMikkelsen: Så HYGGELIGT, at du kiggede forbi :) Og tak for opbakning!

Maria sagde ...

Bogen fokuserer på, at man ikke skal erstatte smøgerne med noget som helst, for man mister ikke noget. Men mere om det, når du læser den. Man skal lige give sig selv lov til at blive små-hypnotiseret af hans messende ord og gentagelser.

Lena sagde ...

Træde i kræft, det må da vist være et Freudian slip:-)
Men jeg har også hørt at 'Endelig Ikke-ryger' er effektiv, fordi den er så jammerlig at man holder sig fra smøgerne blot for at undgå at måtte læse den igen.

Stop det dog sagde ...

STINE! Sejt! Jeg har været ikke-ryger i 1 år og 4 mdr. nu, efter 11 år med 20 marlboro light a day!
Jeg får knopper af coaches, selvhjælp, fitness instruktører og alle andre med et energiniveau og livssyn over det sædvanlige!
Når det så er sagt, så læste jeg min kæreste lidt over skulderen på den der Endelig Ikke-ryger bog, og når jeg så bort fra det der "DU KAN GODT", så har den faktisk mange gode facts som man kan støtte sig til! Har ikke rørt en cigaret siden *pudser glorien HELT VILDT, og vælger ikke at sige at det faktisk ikke var så svært som jeg frygtede* Synes du skal starte med at læse den NU! Inden du stopper helt!
Stine, håber den pæne mand også stopper samtidigt? Det hjælper!

Birgitte sagde ...

Jeg er sikker på at kombinationen med en bestemt form for kropsbevidsthedstræning og åndedrætstræning kan holde trangen nogenlunde i ave...

Og så er jeg lidt nysgerrig - er det gulerodens tunge, isvaflen griber, eller er det isvaflen, der slår gulerod med sin stok..?

Leoparddrengen sagde ...

Jeg ved ikke om du kan bruge mine erfaringer om enkel positiv tænkning i forbindelse med rygestop til noget... men måske kan det hjælpe. Det gjorde det ihvertfald for mig.

StineStregen sagde ...

Maria: Hyptnose ligefrem? Nu bliver jeg skeptsik-nysgerrig :D

Lena: Yes. Det er rettet :)

Stop: Han har besluttet sig for at blive ved med at ryge, men han ryger stort set ikke, når han er hjemme ved mig, så det skal nok gå :)

Birgitte: Det håber jeg, du har ret i! Det ville være en dejlig "vivirkning"... Og det er en stok, isvaflen truer med. Det holder den sig ikke for god til!

Leo: tak.

Maria sagde ...

Nå, nej ikke hypnose som sådan. Det har jeg faktisk også prøvet en gang, og det hjalp da lidt, men det var mest underholdende at prøve. Lidt som at være skæv og ligge neden under sig selv, anden historie. Ej, mere bare, at man godt kan blive ret irriteret på ham der Allen Carrs måde at skrive på, men jeg tror, man skal lade sig 'hypnotisere' - kald det gå heeeeelt ind i tankegangen, hvis det skal virke. Tror du ved, hvad jeg mener, hvis du læser det. Det er ikke hokuspokus - mere bare sund fornuft, men det kan godt virke ret eksotisk på mig i visse situationer.

Uden Relevans sagde ...

Jeg kender mange der er stoppet, så du kan også!

Blev der sagt :)

Held og lykke.

Anonym sagde ...

Nederen ved det med hele tiden at stoppe med at ryge er at man jo æder som et svin fordi man er ved at gå ud af sit gode skind i trangen efter en smøg. Når man så starter igen (for det gør man ... ok ikke jer hellige, men os røvhuller gør) så er man nu både fed OG ryger. That sucks. har gjort det mange gange. Ryger dog ikke (rigtig) mere. Er til gengæld ret fed. Jippiee!

missm sagde ...

hvis jeg skal være helt ærlig er det altså ikke helt min debut som Stinestregen-nyder, har en lille neben-geshäft som skabsfan, men skal gerne forsøge af smide en kommentar ind imellem... især hvis jeg som nu kan trække lidt ekstra selvfedhed ud af kommunikationen; det må da fejres endnu engang, at det endelig lykkedes mig at lægge den ikke-flatterende vane på hylden :)

Anonym sagde ...

Pøj, pøj. Har aldrig været der selv (jeg er kun afhængig af chokolade, rødvin m.m), men flere i familien er lykkes med rygestop ved altid at have en pose æbler eller gulerødder med. Det fylder noget mere end en pakke cigaretter - men er noget sundere og så er der ikke plads til søde sager.
Nele

StineStregen sagde ...

Marie: Jeg er sikker på, at jeg opdager, hvad du mener.

UR: Tak for hep :)

Maren: Jeg plejer ALTID at snacke mig fed, når jeg rygestopper :(

MissM: Fejre den, som fejres bør. Det ER godt gået!

Nele: Ja... så skal jeg vist have mig en større taske :D

Fru Sommer sagde ...

altså, tilslutter mig også endelig-ikke-ryger-bogen. (har ikke selv brugt den, men kender 3(!) der har)

og så skal man huske en ting; det handler ikke kun om at dulme trangen til nikotin (plaster, slik, gulerødder mm) men i høj grad også om at finde sin nye IDENTITET som ikke-ryger. det er sgu noget af en omvæltning. så der er en masse vaner, der skal brydes og laves om. skræmmende ! og når det så er gjort, er resten ren og skær RYGRAD. såre simpelt.

først herefter kan du kalde dig ikke-rygende-x-ryger !

ligesom jeg. der startede som 13 årig (?) og stoppede de 2 gange jeg ventede mig. startede igen. stoppede igen. faldt i et par gange. og stoppede for good for 4 år siden. er helt og aldeles fast besluttet på, ALDRIG at blive afhængig af noget igen. (chokolade tæller ikke)
fokuser på ALLE de positive ting: SMAGSLØG. LUGTESANS. PENGE. for hold nu op, så mange penge du pludselig kan bruge på at forkæle dig selv !!!
så kære stine, stram elastikken. du kan, hvis du VIL.
mange tanker fra maude; nu med lugtesans ;)