tirsdag den 17. marts 2009

Kryds lige fingre - vi får brug for det

I morgen skal Hanne Mette og jeg overbevise vores vejleder om, at vi da selvfølgelig skal fotografere vores fagspeciale med engangskameraer.

20 kommentarer:

Hanne sagde ...

Sig mig, er det en DJH-tjøje, jeres vejleder har på?

Jeg krydser fingre, det lyder... øhm... interessant...

Hummus-Hanne

StineStregen sagde ...

Det er min version af den nye logo-trøje. Den rigtige er grimmere :)

Det Forkromede Overblik sagde ...

fingre hermed krydset mlkæxcfvlb hbh,. jlv sdzb zdu.lbv mkxzk.

Sebastian sagde ...

hvad er egentlig forålet med alle de der x'er på trøjen? og i djh's logo?

Og for mig at se, har du præsteret at tegne jer med super blinkende øjenvipper, der nok skal få jeres vejleder til at falde for jeres argumenter ;-)

Anonym sagde ...

Engangskamera ?
Hvad er den kunstneriske begrundelse for ikke at bruge et kamera med kæmpe, mega linse og en ultra høje pixels (:

StineStregen sagde ...

Tak Forkromet Overblik.

Sebastian: Ingen ved det. Der er en meget stenet forklaring om de x'er et eller andet sted, men det giver overhovedet ingen mening.

Parsner: Det er for at slippe kontrollen, planlægningen og teknikken, så vi fotograferer mere impulsivt og med hjertet. Samtidig bliver vi tvunget til at møde dem, vi skal fotografere som mennesker, fordi vi ikke kan gemme os bag top smarty udstyr. Men nu får vi se, om fotolærer køber den...

Sebastian sagde ...

hmm, gad vist, om nogen har fået mange penge for at lave det der logo, og så er man jo nødt til at have en eller anden god forklaring.

Det der argument for engangskameraer, synes jeg er helt fint.
held og lykke med det.

Anonym sagde ...

Why - hele ordet trækkes ud med en undertrykt klagende lyd/udtalelse.

Undskyld, men jeg er ikke kommet længere end til dine daglige fabelagtige Cartoons, men jeg har forståelsen af, at du er under uddannelse til fotojournalist. For Fanø - så er der sgu da ikke meget gøjl ved et engangskamera. Min opfordring; nørd af sted og fyr nogle billeder af som kun FÅ kan.

Anonym sagde ...

Hvad med Holga - det elsker de fleste gamle hippie læerer :)

/Lars

Anonym sagde ...

Om DJH´s visuelle identitet...

http://www.journalisten.dk/skolens-nye-design-er-bare-xxx

Nu er jeg somregel stor beundrer af kontrapunkt - men hvis ikke man har råd til at betale for andet end den første skitze så ...

ja så skulle man hellere have valgt et andet unavngivet designfirma med mere realistiske priser fra starten af til hele entreprisen :)

/Lars Chrois

StineStregen sagde ...

Pukk: Jeg er egentlig under uddannelse til journalist-journalist, men tager 8. semester sammen med fotojournalisterne og laver fagspeciale sammen med en af dem. Jeg synes tit, at labre billeder med store kameraer kan give en distance, mens fx engangskameraer kan give grumsede og beskidte billeder med en helt anden nærhed.
Men jeg er også kæmpestor fan af "almindelige" billeder, der er så meget mere menneskelige end evige storslåede sort/hvide landskabsbilleder. Denne side gemmer på meget magi, synes jeg: http://www.foundphotos.net/

Lars: Sandt. Men vi har ingen. Og sikke da en overraskende holdning du har til det logo hr. Jeg-har-selv-et-lignende-firma-der-kunne-have-gjort-det-bedre :D (men det kunne I sgu nok...)

Anonym sagde ...

Det jeg syntes er allermest ærgeligt er at det ikke er den samme entreprenør der har færdiggjort opgaven.

Jeg håber og tror på at Kontrapunkt havde fundet løsninger til en række af de kritikpunkter der med rette er rejst.

Selve historien med XXX´erne er fremragene hvilket er gennemgåene for de fleste opgaver jeg har set fra Kontrapunkt.

Alt andet lige så ligemeget hvor meget de selv forsøger at forsvare webben er det bare ikke godt nok - og menuen kunne sagtens laves så den ikke var flash - indgangseffekten er i bedste fald unødvendig.

Jeg tror de fleste, og ja, også undertegnedes firma, ville have kunne komme med en mere helstøbt løsning. Det er en god ide der så er blevet "lavet færdig" og skolen fortjener klart bedre!

Lars Chrois

Brian Mogensen sagde ...

Fik I lov?

Laura Cæcilie sagde ...

Engangskamera, yes-yes-yes. Lykkedes det?

- Fremmed, trofast læser

StineStregen sagde ...

Ja det gjorde sgu :) Men det kommer der mere om en af dagene...

Anonym sagde ...

Stine, analogt er vejen frem. Men overvej lige at låne et af de kameraer skolen har - Konica Hexar. Det er super-nemt. Er lillebitte og tager helt fab billeder. Linsen er vistnok en Leica-kopi og kameraet har en stealth-funktion så du kan tage billeder nærmest helt lydløst. Seeeejt.

Jeg brugte det til mit fagspeciale og lidt til min HO.
Billeder er på Facebook.

http://www.facebook.com/album.php?aid=20745&id=537886380

http://www.facebook.com/album.php?aid=19171&id=537886380

StineStregen sagde ...

Pointen er jo netop, at det IKKE skal være fab billeder. De skal være grumsede og skramlede. Hverdagsæstetik du :)

Andreas Bang Kirkegaard sagde ...

Tak for kommentaren hos mig og jeg er stor tilhænger af hverdagsagtige snaphots...Så kan kun klappe i mine hænder over at i fik lov til engangskamera-projektet. Har selv dyrket det lidt, og elsker engangskameraer.
Det er jo en hel genre for sig. (eller burde være)! Held og lykke med det.

StineStregen sagde ...

Tak skal du have, og jeg følger med på din side :) Tjek iøvrigt foundphotos.net som jeg anbefaler Pukk at kigge på i mit svar, det er ganske enkelt en fabelagtig side!

Andreas Bang Kirkegaard sagde ...

Hov i øvrigt fantastisk blog. Elsker tegningerne. Utrolig mimik du får puteded ind i de simple streger.!! Tak!