søndag den 15. juli 2012

Skal den lille tomat have sååårn en fin ble på hva?

Nå-nåååååårh. Der er nok nogen, der får afløb for deres trang til yngelpleje. Sådan er der nogen, der siger om min pludseligt opståede amokinteresse for at dyrke ALT på min altan.
Nu har jeg selvfølgelig aldrig været nogens mor, men jeg forestiller mig, at det handler om andet og mere end at stirre stift på en spand med jord.

19 kommentarer:

Duckys Rapping sagde ...

Kære Stine
Der er ikke nogen nem måde at sige dette på, men du skal være forberedt på at nogen gange så kommer tingene ikke op.Jeg har nu ventet 3 måneder ved den samme tomme krukke og har i dag opgivet og hældt jorden ud.

Astrid sagde ...

Hm tja, de første måneder er det ikke meget mere interessant, omend det er en spand ualmindelig højlydt og svinende jord! :)

Udbyttet er dog garanteret, og når den lille grønært virkelig begynder at gro er det ret sjovt.

Unknown sagde ...

Nææ der er faktisk ikke den store forskel. Bare byt "spand med jord" ud med baby, så er du der.

Alexandra sagde ...

Hej Stine...jeg har nu kigget på den samme krukke i 3,5 måned. Jeg har plantet en chili og den er aldrig kommet op. Jeg blev ellers lovet overflod af chili hele sensommeren...tsk! Håber dine tomater er bedre end min chili.

Jack J sagde ...

Hvis ikke dine tomater kommer op, må du bare gøre som mig og købe en kaktus i stedet. Jeg har en stor en, som hedder Henry og som jeg har vandet 5 gange siden 1994. Se, dét er en plante, der er til at have med at gøre. ^_^

StineStregen sagde ...

Ducky: NEJ. NEEEEEEEEEEEEJ.

Astrid: Ha ha ha, det lugter vel også lidt anderledes? :D

Tina: Arrrrrh... Lugt & lyd? Bekymringsfaktor?

Alexandra: Se svar til Ducky. It CAN'T BE!!!

Jack: Jeg kan godt se det smarte i en kaktus - men den er SÅ besværlig at putte i salat :-/

Mette Holmgaard sagde ...

Kære Stine Gartner. Glemte jo at sige, at en flamingo-kasse er eminent til at så i, da den giver god undervarme til de kommende rødder OG spiringen! Er sikker på, at der nok skal komme et resultat!

StineStregen sagde ...

Mette: Oooooh... det vidste jeg ikke. Men hvor dælen får man fat i sådan en? Byggemarked?

Maren sagde ...

Elsker dine tegninger. Måtte bare lige sige det igen.

StineStregen sagde ...

<3 MAren

Mette Holmgaard sagde ...

Den lokale grønthandler eller en dagligvarebutik med grøntafdeling. Og der er de gratis. Alternativt et torvemarked, der vil stadeholderne også gerne af med flamingoen. Jeg er jo nordjyde, så jeg betaler helst ikke for noget! Altså på den helt lovlige måde!!

StineStregen sagde ...

Mette: Ååååååh... det havde jeg slet ikke tænkt på :D Musthave!

Maria sagde ...

He. Det er sådan cirka præcis det der sker når jeg bager.
Jeg sidder foran ovnen og stirrer ind på værket i al den tid det tager at bage det.
Måske en lidt hurtigere proces, er jo færdig efter 20 min. som regel, men stadig temmelig meningsløst.

Kh

Mette Holmgaard sagde ...

Flamingo er den nye sorte!!!!

StineStregen sagde ...

Maria: Man kan dælme glo længe på sådan en spand jord. Måske skulle jeg være begyndt at bage i stedet :D

Mette: Det er der meget, der tyder på!

JL sagde ...

Ikke for at lægge pres på eller noget, men de lokale landmænd snakker om en superfantastiskrekordhøst i år...

StineStregen sagde ...

JL: SCHYS!!! Tomaterne står flot, men resten hænger lidt med næbbet :-/

Anonym sagde ...

Kopieret direkte fra nyhedsbrev fra fuglebjerggaard:
30 ting du stadig kan nå at så i din have
Dette her kan du så direkte i jorden: Dild, Koriander, Kørvel, Gulerødder (tidlige sorter), Vårsalat/feldtsalat, Mizuna, Tat soi, Tai sai, Namenia, Pak Choi, Green in snow, Red giant salatkål, Osaka purple salatkål, Radiser, Ræddiker, Spinat, alle Efterafgrøder, Amerikansk landkarse, Rucola.
Disse ting kan sagtens nås men vil være bedst at så i bakker i drivhuset og plante ud senere: Fenikkel, Glaskål, Majroer, Havrerod og rødkørvel/kørvelrod (begge kommer først til at give rødder til næste år), men skal sås nu, alle toårige blomster som digitalis, stedmoder, kongelys mmm. Rødbeder, Evighedsspinat, Appelsintagetes, alm. Salat.
Og så har jeg mange gange sået sommer blomster med ret kort udviklingstid med stort held frem til 1. august: Zinnia, Cosmos, Kornblomster, Valmuer, Nigella, enårige Riddersporer, Lærkesporer, Morgenfruer – de kommer sent, når de andre er blevet trætte

StineStregen sagde ...

Anonym: Åååååh det er jo MANGE ting!!! Og så er der håb for både mine radisser og mine gulerødder. Og min dild! Jeg skal totally hjem og så salat ^_^