søndag den 8. juli 2012

Frøløs i midtbyen

Manner, jeg var spændt, da jeg vandt en plantekassevægdims på den her fremragende haveblog!


Krible krible sagde det i mine grønlige fingre. Men nej, sagde omstændighederne. Ingen supermarkeder har plantefrø. Silvan har sendt deres tilbage (...til Gud?) og havde ellers kun nogle små visne klumper til at plante ud. Når man bor inde midt i en by uden adgang til bil, er der dælme langt ud til de der planteskoler, som man nemt kommer til at sende salige små dagdrømme.

Nå, men hvis du nu har større succes med DIN urbane have - og hvis du er folk med små skønne/sjove/hyggelige uderum/altaner/baggårde/tagterasser - så vil Dorthe med den fine fine haveblog rigtig gerne høre fra dig. Hun er nemlig ved at lave en hel bog om sådan nogle. Send lidt ord og snapshots til dk @ meltdesignstudio.dk

23 kommentarer:

Liva sagde ...

Har du kigget i Tiger?
De havde mange frø, for ikke så længe siden..

Line sagde ...

Tricket er at smutte i netto. Køb en masse krydderurter og blomster til at plante ud.... det går meget hurtigere end frø.

Aprikots sagde ...

Jeg har noget karse??! :-P

Anonym sagde ...

Min fakta har da altid tusindvis af frø. Har du kigget i Super Best på Århus' udgave af Vesterbro Torv? De plejer at have vildt mange frø og blomster.

Sifka sagde ...

Se her, masser af frø. http://www.kerneliv.dk/da/

Forskellige slags salat er en mulighed, som du kan nå endnu.

Ellers prøv at læse her:http://www.havenyt.dk/

Brug for mere hjælp, så sig til:)

Tina sagde ...

Ja ud og køb de krydderurter der allerede står i potter i supermarkederne :) Det virker fint. Jeg kunne godt se at de steder jeg handler har pakket frø ned nu :) Jeg har en masse frø, men det er kun chiliplanter og det er ikke helt SÅsæson :)

Jeg er een af dem der ogå har en haveblog: http://10na.blogspot.dk/

n e u r o t i c . n u sagde ...

Jeg elsker udtrykket på den her tegne-stine! Du er virkeligt dygtig. Held og lykke med at finde nye blomsterbørn

birgitte sagde ...

Her er nasser af frø: http://gourmetgarage.dk/default.asp?lang=dk (og nu også udsalg).

Mette Holmgaard sagde ...

Jeg føler med dig og kan mærke din smerte! Jeg har en pose med pink nellikefrø købt i Kew Gardens som jeg gerne vil sende til dig. De bliver så godt nok 90 cm høje! Men de kigger op efter 2-3 uger under et stykke gennemsigtigt plast! Bare sig til!

StineStregen sagde ...

Liva: Nej? Det havde jeg ikke lige forestillet mig...

Line: Mange siger Netto, men mange folk på nettet siger også, at supermarkedsurter dør alt for hurtigt, når man planter dem ud?

Aprikots: :D Lille fine karse... Åh man burde næsten så noget indenfor...

Ronjapilgaard: Tak for tippet! Har ikke været i Superbest, så det skal jeg bestemt prøve. Bor kun tæt på Fakta Quick, og de har sådan generelt ikke noget :)

Sifka: Tak! Og tak for tip også!

Tina: Tak :) Men jeg troede, at supermarkedsurterne ville dø meget hurtigt?

neurotic: <3

Birgitte: Sikke da en fin side! Tak for link :) Gid de ville lave en oversigt over, hvad man kan nå at plante i juli...

Mette: Hvor ER du sød! Hvis du virkelig mener det, er min adresse her: http://www.krak.dk/stine+spedtsberg/s%C3%B8g.cs
- er det bedst at plante dem i krukker eller altankasser eller? Og når de skal starte under plast, er det så bedst at spire dem indenfor? (Undskyld spørgsmålsmængde, men jeg bliver så dælens ivrig af de planter :)

Fru Josefsen Den Yngre sagde ...

Har haft blandet held med at plante færdige krydderurter ud i min altanhave, men nu er du jo så heldig at du bor i Århus, så smut i Den Gamle By... Deres krydderurter fra Det Gamle Gartneri er super gode og skal nok holde hvis bare du husker at vande ;). Ting plantet i potter skal ha' vand (næsten) hver dag... Også selvom det regner...

Mette Holmgaard sagde ...

http://www.bolius.dk/alt-om/have-planter-og-traeer/artikel/10-gode-raad-om-at-forkultivere/
Hej Gartner-Stine! Tjek dette link om at så frø. Det behøver ikke være tjekket, bare temperaturen er i frøenes favør, så er de ligeglade med kalenderdagene og om det er en papkasse, de bor i! Blomstrings-sæsonen bliver selvfølgelig kortere, når man går senere i gang. Men jeg tror på projektet! Har lige været i Føjtex. De havde heller ikke frø, men jeg købte lidt ranunkelløg til dig i forskellige farver. Så de kmmer med i brevet med nellikefrøene. Du har dem i morgen. Rigtig god fornøjelse.

StineStregen sagde ...

Fru Josefsen: Selvom det regner? Jamen de er jo gennemblødte, fordi altan ikke er overdækket? Og Den Gamle By sælger planter? Jøsses kvinde, du ved meget, jeg ikke ved! :D

Mette: Åh Mette... Har vi kendt hinanden for kort tid til, at det ville føles underligt, hvis jeg friede til dig? <3

Anita Holt sagde ...

Vi kan ikke alle sammen have de samme talenter;) nu er det også en smule sent at gå igang med at plante frø, så jeg er nok ret enig i det med at købe noget der er forspiret....
Men point for du prøver hehe

Mette Holmgaard sagde ...

Nej da, Stine. Vi har jo faktisk kendt hinanden siden Ordkraft i Aalleren, hvor jeg var den ene af din og Marens 2 frygtløse stalkere. Så har egentlig ventet længe på det frieri! Og jeg har en have på 545 m2!

StineStregen sagde ...

Anita: Jamen jeg har jo først vundet plantevægdimsen nu, så det var dælme svært at fylde den med ting før :) Jeg tror, det bliver et miks af forspiret og frø!

Mette: Neeeeej hvis skønt. Så skal vi også have havepony.

Mette Holmgaard sagde ...

Ja, din kommende svigerfar kan sikkert levere en, han æææææælsker heste! Og du gifter dig også til et dejligt jordbærbed og en hængekøje. Og Mona! Det er min solvogn. Og min kæreste, men han er ret sød - og tadaaaaaa - sælger blomster. Jeg glæder mig til vores sølvbryllup :-)

StineStregen sagde ...

Mette: Så Mona er vores solvogn OG mand? Interessant livsførsel :D Vi skal have sygt meget kage og kaffepunch til vores sølvbryllup.

Mette Holmgaard sagde ...

Ej, assar, jeg har både en solvogn OG en kæreste! Så det er ren win win :-) Og jeg er VILD med kage og meget vild med meget kage! Kaffe drikker jeg ikke, det må være din sure pligt at drikke i vores forhold! Og vi behøver da ikke vente 25 år på at fejre sølvbryllup. Jeg har f.eks sendt en gave til dig som du har i morgen! Sådan en slags romantisk sølvbryllupsmorgeng(h)ave!!

Anita Holt sagde ...

HAHA Stine, ja I see the point, det er ikke let. Men Holmgaard er heldigvis også meget dedikeret til at hjælpe dig med at få liv i den:) Hun er super sej. Og vi elsker heldigvis begge to vores have vældig meget. Mine frø er i potter/jorden, så kan ikke hjælpe i år, men den sag er hun på jeg kan høre. Og ved du hvad vi invaderer da bare ved lejlighed den der SÅ seje have hun har :)

StineStregen sagde ...

Mette: Jeg har altid drømt om at være gift med en romantiker!

Anita: Ja, hun har min ryg ^_^

Line sagde ...

Hey. Det der med supermarkedernes krydderurter! Du skal bare vælge de økologiske, de er ikke drevet frem med alt muligt skidt der gør at de ikke vil leve længe. Og så sørge for at skille de små planter ad, så de får luft og plads til at gro, det plejer at fungere for mig.

StineStregen sagde ...

Line: Oooooh... Jeg har også forsøgt mig med to af slagsen, så må vi se :)