mandag den 12. marts 2012

Høje damers forbandelse

.


30 kommentarer:

Fru Forstad sagde ...

Det gør ikke noget man er høj, når man er nuttet. De to opvejer hinanden i flot feminin sammenklang

Fie sagde ...

Jeg er minimal i højde (vi taler ikke om drøjde her) og føler mig også meget lille uanset højden af mine hæle. Men nøj hvor kan et par hæle gøre meget for min opfattelse af min drøjde.

Calle Hop sagde ...

Er 177 højt?

I det mindste er der ingen, der tør andet end at behandle en dinosaur med knojern af nøgler pænt.

Cecilie sagde ...

Jeg har altid troet, at du var sårn 1,66 (mærkeligt at kunne tolke så præcis ud fra dine tegninger!). Kommer meget bag på mig at du er 1,77!

StineStregen sagde ...

Fru forstad: Men KAN man være nuttet, hvis man er høj? Thi det er spørgsmålet...

Fie: Bliver den værre eller bedre? Jeg føler mig også ekstra bred, hvis jeg bliver ekstra høj.

Calle: Det er 10 cm over gennemsnitlig dansk damehøjde :) Og du har ret, ud og købe gigasko med mig. Det er jo selvforsvar!

Cecilie: Folk tror altid, at jeg er ret lille? Da jeg havde været i radioen, var der flere, der virkede skuffede over, at jeg ikke lød mindre??? :D

Malene sagde ...

Åhh Stine, du har så evigt ret. Jeg er selv 1,83 og vil så gerne være en sej høj pige, der sagtens kan gå i høje hæle. Men altså - de står altid bare derhjemme, for jeg følger mig som et tårn.

Til gengæld kan nogle af mine veninder finde på at sige at jeg skal advare dem, hvis jeg tager hæle på. Det synes jeg altså er skørt - de skal da ikke advare mig når de ikke har det på.

Åh hvor er det besværligt at være høj pige.

Anonym sagde ...

Årh mand, det er bare SO true! Er selv 177 cm høj og føler mig som en gigant i hæle! Og hvorfor f... føles det som om man ekspanderer i omfang proportionelt med at højden stiger?? Eneste fordel skulle være, at alle andre alligevel synes man er megahøj - så om man er megahøj i flade sko eller megahøj i hæle kan måske komme ud på ét?!

:) Anna

Anonym sagde ...

Åhhhhh at være 1.77. Jeg er 1.85, og har opgivet at gå i hæle for mange år siden, Din tegning passer perfekt på hvordan man føler sig i hæle når man er et godt stykke over gennemsnitshøjden. Desuden synes fremmede folk stadig det er sjovt at kommentere på hvor høj man er, så behøver hvis ikke ligefrem at ligge flere cm til:)

/Lisbeth:)

Fie sagde ...

Jeg føler mig tyndere i hæle. Lider tydligvis af omvendt anoreksi-syn.

JL sagde ...

Jeg har også gået og troet du var et bette nips. Må være noget med propertionerne i tegningerne.

Men på den anden side, set fra min vinkel er alle piger små.

Samantha sagde ...

Jeg må godt nok sige at jeg har det på samme måde, stine.. Jeg føler mig også som en kæmpe øgle med hæle på også selv om min kæreste er højere end mig..

Men de fleste siger at jeg er sød... så mon ikke at det kan tælle lidt :) Jeg må jo tro på hvad vennerne siger :)

Lone sagde ...

Jeg har også altid HADET at være høj og skrumlet!!
Inden i er jeg beregnet til mamelukker og nærmest ligne en lille romantisk *hyrdinde*

StineStregen sagde ...

Malene: Hvad gør de så, dine veninder? Medbringer trappestiger? Fjollede mennesker. Jeg synes andre høje mennesker i hæle er toppen - det er bare mig, der bliver en monster, jo :)

Anna: Det er SÆRT ikke? Især når man så ser på FIE her i kommentarfeltet, der bliver tyndere, når hun lige springer i lidt hæl. Sådan tror jeg mange har det...

Lisbeth: Jeg kan godt se, jeg er lidt klejn ved siden af dig - men jeg har en mandlig chef, der ikke gider stå ved siden af mig, hvis jeg har hæle på til en kundepræsentation :D

JL: Men altså, jeg plejer at tegne mig selv højere end de fleste piger på mine tegninger? Måske er det bare fordi, jeg ikke føler, at jeg er et højt menneske inden i?

Samantha: Jeg er sikker på, at du er så fin i høje hæle, at min store dinosaurushale ville logre i begejstring, hvis jeg så det! Det er jo kun mig, der ser kæmpe ud. Alle andre er fine :)

Mia sagde ...

Kender godt problemet med hælene - de er heller ikke ligefrem mine bedste venner;)

Østfronten sagde ...

Fidusen er at omgive sig med høje mennesker! Jeg er også 1,77 (men af uvisse årsager har 'hæle'-komplekset aldrig smittet af på mig, modsat så mange andre komplekser), og Kæreste er 2 meter (præcis), så uanset hvor meget hæl, der er, er jeg mindst. By far. Det virker også med venner og kollegaer.

Anne sagde ...

Det er altså heler ikke sjovt kun at være 1,62! Er I klar over hvor højt de sætter varerne i supermarkederne - for ikke at tale om hvor højt oppe de hænger tøjet i modebutikkerne!? :-) De høje hæle er desværre også "no-go" for mig - men det er fordi højhælede sko ikke findes i brede udgaver og min i-længden-str.-37-men i-bredden-str-38-fod føler sig udsat for tortur i høje hæle. Det er ikke sjovt at stikke ud fra "gennemsnitsmålene" - Kan du finde bukser, der er lange nok, så? Ellers må du få alle mine 8 cm's stykker, som jeg klipper af mine bukser :-D

maren sagde ...

Næ, vi blev da enige om, at det ikke var dig der var høj, det var mig der var lav.

JL sagde ...

Lidt pinligt, men der er først lige gået op for mig nu...

Til mit forsvar kan jeg kun bringe tegninger som "verdens mindst skræmmende menneske". Højde-, og den sags skyld, aldersfølelse er noget mærkeligt noget. Jeg tror det er ret normalt at begge dele er helt ude af trit med virkelighedens tal.

PowerMeSaurus sagde ...

Nu er det naturligvis ikke specielt god stil sådan at blande sig, når der tilsyneladende hersker total enighed om, at højt og feminint ikke går sammen. Men really?!! Høje piger er da det nye sort!

Selvfølgelig har man en tendens til at forestille sig den høje kvinde som et slankt, myndeagtige væsner, der graciøst slynger sine lange lemmer gennem tid og rum. Men i mine øjne er det feminine pænt bevaret, forbi stereotyper og centimetermål.

Åh, ja den høje kvinde har naturligvis helt andre ynder, end den lavstammede. Længere ben, helt andre mere landskabsstrakte kurver - men fårk det er da hot, at der er noget man kan få øjenkontakt med hen over hovederne på alle i gennemsnitshøjden

Der er sikkert en hel del ting som det ikke er den høje kvinde forundt at opleve: f.eks. at give en fyr hold i nakken, at blive båret op på fjerde på sin bryllupsdag og få betegnelsen 'en lille fiks sag'. Men omvendt er der temmelig meget på plussiden. Der er lidt mere tidssvarende you-and-me-against the world over et forhold, hvor man er nogenlunde i samme størrelse. Selvfølgelig er der mindre kasten-rundt-med, sætten -på-plads, redde-i-arme. Men honest, hvis det nogensinde var et ideal for et forhold, så har vi vist haft en hel tidsalder til at finde på nogle nye.

Jeg siger: Hvis du har højden, brug den. Jeg siger: Be tall, stand proud. På med de høje hæle. Tower.

Jeg er 190. Hankøn. Og har hold i nakken.

StineStregen sagde ...

Mia: åååh men de pæneste sko har altid hæle :D

Østfronten: Glimrende fidus! Men hvor siger du, at du finder de der høje mennesker? Alle piger er jo tiny (bortset fra dem, der kommenterer her)

Anne: Åh men alle kigger på dig og tænker "CUTE" :)
(og nej, jeg har droppet bukser. Det duer ikke. Kjoler virker bedre for mig!)

Maren: Du ER lav - nutteputtelillebitte faktisk. Og SÅ høj er jeg heller ikke, men jeg føler mig grotesk høj i hæle :)

JL: Du har nok ret. Gad vide, hvor gammel jeg virker her på bloggen? Men der skriver jeg jo min alder, så det ved folk nok godt...

PowerMeSaurus: Altså når du skriver det på den måde... Jo...

Fru Buur Bækgaard sagde ...

Ahahaha, hvor er det lige i øjet!

Jeg har så valgt fuldstændig at ignorere dinosaur-effekten. Det vil sige, jeg mærker den stadig, men jeg lader mig bare ikke knække af den. Jeg nægter at lade forholdet til mine elskede hæle gå på grund fordi resten af verden er pygmæer.
Min mand, der desværre også er en lille lort, er ikke altid lige glad for det. Men så skulle han have kastet sin kærlighed på en anden lavstammet. Nu må han bare lære det. Jeg er højest. Og virkelig meget højere med hæle. Punktum!

P.S. Bare se på Rene Toft Simonson og Thomas Helmig. De er glade. Selv om hun er høj og pæn, og han er virkelig lille...

Anne H sagde ...

Med mine "godt nok kun" 176, kan jeg kun stemme i.
Det er som om at det er okay at kommentere folks højde, ikke bredde, men højde! Har flere kollegaer der enten siger, "du ser meget høj ud i dag" eller Hold kææft du er høøøøøj, det er floooot, men du er høøøøøj"
Ja, det ved jeg sku da godt!
Men ved I hvad?! Jeg tror at folk (læs: mænd) føler sig smadder truede af os!! Og det kan jo være meget godt i nogle situationer.....

Anonym sagde ...

Det kender jeg også godt. Er 179 og gik ikke med høje hæle i lang tid, netop fordi jeg følte mig som en kæmpe. En klodset kæmpe. Og det er ikke engang fordi jeg er specielt kodset.
Men, som du også skriver så er sko med hæle bare fine :-) så jeg besluttede på et tidspunkt at det var bare ærgerligt at jeg blev til en klodset kæmpe.
Så nu går jeg med høje hæle, altså ikke konstant. Og kæmper mod følelsen af at være et fyrtårn...

Ulla sagde ...

Hmm... jeg er 178 cm og går sjældent i høje hæle da min mand er 170.. og så er der fandens langt ned til jorden når man falder og jeg er ikke super graciøs! Troede osse du var mindre Stine, men tror det er fordi du tegner dig selv spinkel-pige-agtig :-D

Mette sagde ...

Jeg blev lige endnu større fan fordi du (også) er høj :-)

Minikat sagde ...

180 cm afholdt mig i mange år fra høje hæle fordi de der drenge ikke synes det var så fedt med en kæreste på 190... Jeg fandt dog løsningen - damekæreste! Så nu kan jeg være et fyrtårn alt det jeg har lyst til uden at min lille dame synes det er trælst. Men overvejer om en indbygget trappestige i hælene var en mulighed så man fik mindre ondt i nakken, når der skal krammes...

Anders VB sagde ...

Jeg har en veninde, der er en my højere end mine 197 centimeter. Hun lyver sig konsekvent ned på 189, fordi de lyder bedre. Jeg har set hende med hæle én gang - det holdt lige til hun slog hovedet mod en dørkarm (no joke), så blev der skiftet til flade sko.

StineStregen sagde ...

Fru Buur: Jamen det er selvfølgelig den rette indstilling - den bor bare ikke hos mig :D

Anne H: Det er sandt... jeg tror faktisk, jeg selv er slem til det.

Anonym; You Go Girl (eller mand i høje hæle, hvilket selvfølgelig også kan være flot).

Ulla: ELLER fordi jeg også ser lavstammet ud på billeder? Kortbenet?

Mette: Yay ^_^

Minikat: En glimrende løsning, medmindre du selvfølgelig helst vil have en dame, der er højere end dig. Der skal du nok helst have nallerne i den dame, Anders omtaler efter din kommentar.

Anders: Daaaaaang, det er højt!

Anonym sagde ...

Er selv 182 og troede problemerne med at føle sig gigantisk med høje hæle gik over hvis man fik en fyr på 190, men sådan er det ikke....

StineStregen sagde ...

Anonym: I know - man føler stadig, man bliver kæmpe. Og så ryger kyssebalancen også, hvis man pludselig bliver højere...