torsdag den 9. oktober 2014

Visne rester

Det er for trist at se på, til at det må blive. Men det er også for trist at klippe det hele ned, når det har artet sig sådan hele sommeren. Måske, hvis det begyndte at sne tidligt, det så bare sådan forsvandt...

8 kommentarer:

Mathilde sagde ...

Hej Stine, jeg har nogle små jordbærplanter fra i år. De står stadig ude - hvis du var jordbærplanteavler, ville du så sætte dem indenfor over vinteren eller bare lade dem stå ude og plante dem om til foråret?

Mie sagde ...

Åhja, the downside ved at have altan... Kan du ikke dække dem med lidt grangrene og så aflede opmærksomheden med lys og græskar?

...Ikke at jeg nogensinde selv har fået gennemført den slags pynteprojekter på egen altan, men har altid tænkt, at det var det, man skulle gøre...

Anonym sagde ...

Kan du ikke tage fx pelargonierne ind - så snupper de lige en runde mere og kan gøre gavn igen næste år. Resten kan peppes op med lidt mos, sten og stedsegrønne grene - så har de også lidt vinterdyne :) Hader også forfaldet....

Anonym sagde ...

Chiliplanter næste år - de er røde og dejlige på altanen nu! Og skift det visne ud med lyng - det er super hyggeligt. Lyngplanterne fås billigt i alle supermarkeder for tiden. Vi ved heller ikke så meget om planter, så venter spændt på dit eller andres svar om jordbærplanterne, for vi skifter dem bare ud hvert forår, men det kan være, det er spild?

Kathrine sagde ...

Matilde: de kan godt stå ude, dæk dem evt til så de ikke får frostskader. Ellers kan de fint klarer det :)

Anonym sagde ...

Der er en tid for alting her I livet - også for sommerplanter!:-)
Erstat dem med efterårslyng og andet hyggeligt, måske lidt lys I glas etc....

Anonym sagde ...

Hvis du finder et kompostagtigt sted at smide jorden og rødderne, så stil bagefter krukkerne med bunden i vejret på altanen. Det redder de fra frostskader og ser pænt ud på en lidt skulpturel måde. Og så er det rart at vende dem rigtigt, når foråret kommer igen.

StineStregen sagde ...

Mathilde: Du har fået svar, men jeg vil bare tilføje, at jeg troede også kun, de var etårige, så jeg gjorde intet for at passe på pine. Til foråret kom de glad igen, og de havde sat en masse stikkere!

Mie: Jeg tror ikke helt, jeg er en lys- og græskarpige. Jeg elsker, når min altan gror og trives, men jeg tænker ikke så... pyntet på den :)

Anonym: Pelargonierne kommer ind hvert år :) Men jeg tror ikke, jeg sådan får købt et ton pyntemos, sten og grene... :D

Anonym: Dem har vi haft inde, så vi kunne udnytte vores sydvendte vinduer optimalt. De blomstrer stadig og giver frugt på 2. måned.

Birkeholm + anonym: Langt de fleste af planterne kommer igen næste år :) Optimalt ville jeg kun have flerårige planter, men så falder man alligevel altid for en petunia eller tre. Mit efterårsprojekt bliver nok i stedet at forsøge at aflive den mængde snegle, der også bor på fjerdesalsaltaner???