søndag den 20. januar 2013

Det er socialkonstruktionstid på måneden igen17 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hun (det) er SÅ virkeligt - ba spørg manden ;-)

Katrine sagde ...

Kvinder, der påstår at PMS ikke findes, må have de pæneste, artigste, flinke-skole hormoner, der aldrig går amok.
Det er sikkert de samme kvinde, der har pæne graviditeter uden den mindst antydning af energiunderskud og serie-opkast, men som i stedet går rundt i lykkelig graviditets-boble og pastelfarver!

Os andre almindelige kvinder har altså PMS, givetvis i forskellig grad - men det fanden galme ikke en social konstruktion, der får mig til at vræle over lammet i en unavngiven toiletpapir reklame eller får mig til at flå hovedet af min mand, fordi han trækker vejret forkert.

Heidi sagde ...

Jeg er en af de heldige der ikke oplever pms så jeg troede egentlig det var en myte.
Så flyttede jeg sammen med min gode veninde som har mega pms. Hun bliver superfølsom og kan græde over alt så jeg tror på jer nu!

Til gengæld kan min hjerne ikke klare den mørke vinter så bliver ramt af vinterdepressioner hver vinter. Depressioner der kun kan hjælpes af lysterapi og medicin.

Min pointe er egentlig bare at jeg føler med alle der mærker pms-monsteret men at vores kroppe, for de flestes vedkommende bare er lidt nederen en gang i mellem.

StineStregen sagde ...

Kamille: Tror også godt, den smukke læge vil tro på det...

Katrine: De er i hvert fald heldige, dem der har det sådan!

Heidi: Jeg troede heller ikke helt på vinterdepression, før jeg kendte en med det. Men du har ret i, at kroppe ligesom tager styringen ind i mellem - for det er jo ikke bare hysteri, for mit vedkommende. Jeg vokser ud af tre af mine nederdele :-/

Anonym sagde ...

Jeg troede ikke på PMS før det ramte mig. Hvor var jeg dog dum og naiv..

- Cecilie

StineStregen sagde ...

Cecilie: Tillykke med, at du nu kan nyde den sammen med os andre.

Unknown sagde ...

So true... Jeg er nummer to :) Jeg har også haft en drømmegraviditet, drømmefødsel og har fået drømmebarnet der sover 11 timer om natten og fire timer til middag, smiler til alle og laver nuttede lortebleer.

Anonym sagde ...

Det er jo ikke uvirkeligt fordi det er en social konstruktion... Men den slags langhårede ting bør jeg nok ikke kaste mig ud i efter 5 bärs. Men lad være med at føle jer grimme og nederen over det piger - ikke mere nederen end de evt. men I selv måtte have af det.

Inge sagde ...

Jeg er den af dem, der havde en dejlig problemfri og lykkelig graviditet (dog med noget opkast) og en drømme fødsel næsten uden smerte (Ja, skide usolidarisk - helt ærligt!).
Men nu er jeg til gengæld en giga diva med monster pms en gang om måneden. Seriøst. Jeg blir' skingrende sindssyg 24-48 timer hver måned.
Sådan var jeg altså ikke før - det lover jeg.
Tror nu ikke der er en sammenhæng mellem lykkefødsel og ond pms... Men hvis der er, så har jeg fattet pointen...

Unknown sagde ...

Åh ja. Jeg forstår heller ikke, at min kæreste kan holde mig ud, når jeg sådan bliver forvandlet til et PMS-monster - men det kan han! Heldigvis for det ;)

Anonym sagde ...

Kloge mænd benægter ikke eksistensen af fabeluhyret, de bevæbner sig med chokolade, store mængder chokolade ;-)

StineStregen sagde ...

Trine: Tillykke. Du kan nok også glæde dig til Den Nemme Toer og Drømmetreeren...

Lusepuster: Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med det sidste - men jeg snakker både om myte og social konstruktion. Myter er - så vidt jeg ved - i familier med skrøner, som sjældent er en fortælling fra virkeligheden.

Inge: Måske er det en slags æggestokkarme? Så var det ene nemt, men så betaler du på den anden konto? Eller er vi ude i en form for hormonbingo?

Tine: Mpåske bruger han hemmelig taktik?

Anonym: Klog mænd indeed!

Klejs sagde ...

Prøv så at pms'e mens man er på sukker-afvænning. Godzilla go home!

Unknown sagde ...

Hov jeg glemte jo pointen og blev til en blærekælling i stedet. Altså karma rammer mig jo nok snart. Som i meget snart. Det var så mit distræte jeg.

Anonym sagde ...

Der er forskel på hvor meget PMS rammer forskellige individer. De kvinder du har tegnet, mærker nok ikke noget særlgt selv og så kan man måske godt forstå deres reaktion, hvis de faktisk tror på, at det er noget de andre kvinder lade somom. For det er sg* da nederen når "morsomme" mænd råber PMS efter én (på alle tider af måneden) hvis man tillader sig at være velbegrundet sur på dem eller lign.

Jeg har sjældent rigtig PMS selv. Jeg har MS i stedet. Jeg er irritabel og småskidt i selve ugen, ikke ugen før. Min datter på 16 har PMS. Hun bliver ikke urimelig, hun er faktisk rigtig sød af en 16 årig. Men hun bliver træt, ked af det og kan ikke overkomme så meget, og det er absolut ægte nok.

Hvad gør man så, hvis man som kvinde vil ud i den dér ligestillingsverden og klare sig blandt mænd og hormonfri superkvinder? Lader man somom man ikke har PMS? Pyt med virkeligheden, vi lyver bare, det ser bedre ud på CV'et. The show mus tgo on, my makeup may be flaking, but my smile still stays on. Eller indrømmer man, at han hver 4. uge performer dårligere end man plejer, og de altså ansætter noget mindre stabilt end en mand?

Jeg synes det er svært. Jeg har den hypotese at én af grundene til, at man flu rammer mænd så hårdt er, at de ikke er vant til at gå og have det skidt en fjerdedel af deres liv i forvejen. Det er kvinderne så vant til at de knap regner det for noget. Men det er kun min personlige lille hypotese.

Anonym sagde ...

Elsker dine pms-tegninger. Jeg kunne heller ikke helt forstå det der pms, før jeg skrottede p-pillerne, gik au naturel og altså blev belønnet med en ren gavebod af hormonelt betingede symptomer hver måned før mens. Jeg aner aldrig helt, hvad der venter, men det er gerne noget, der involverer smerte, gråd, aggressive tendenser, overvægt, bumser eller kvalme - og kombier af samme. Og så en halv dags krampe også, når mensen er kommet. Hvad har vi lige gjort, vi kvinder? ;)

Anja K sagde ...

Well uanset, hvordan man skuer det er PMS vel realitet? :b