mandag den 20. august 2012

Det, du siger, er, at det ikke sker hver dag?

Indrømmet, jeg er ikke den store bagemester - det er svært at blive, når man H A D E R at få rå dej på nallerne. Derfor er den her opskrift perfekt, der skal man nemlig først røre ved "brødet", når man stopper det i skrutten (det er bare kerner og lidt olie, æg og salt, så egentlig er det vel ikke et brød? Stenalderbrød kalder opskriftslaverne det).

11 kommentarer:

Line B. sagde ...

Umm, nybagt brød kan næsten ikke gå galt. Jeg bager ret tit, og hader også dej på fingrene, køkkenbordet osv. Men fik for et par år siden en røre-maskine af min morfar - en Krups 90er model, som han aldrig havde brugt, og så fik jeg den. Der er en smart dejkrog der ordner det der med æltning, og når dejen har hævet så tager jeg dejen op med to skeer og klasker bollelignende (!) klatter på bagepladen. Wupti.. Meget nemt.

Vundermutti sagde ...

jeg kan heller ikke li´ at få klistret dej på fingrene - bare skyd mig. Men knækbrød er perfekt til sådan nogle dejfobikere. Røres sammen i skål og trilles ud på bagepladen mellem 2 stykker bagepapir. Alternativt kan man modficere samtlige opskrifter man kommer forbi - det gør jeg. Der spar
es ikke på olien og vupti så bliver dejen lækker og smidig og uklistret - ingen klister på hverken bordlade eller hænder. Win - win.

Jeppe Morgenthaler sagde ...

Jim Lahey kan det samme, og det bliver ikke lige så kvalmende sundt som det du har gang i. Et helt alimindeligt dejligt hvidt hvedemelsbrød. Bortset fra at det smager svine godt.

http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1310446/jims-laheys-perfekte-broed/ (drop punkt 3 fuldstændig. Gå direkte fra hævning til 250 grader varm gryde) og kan ende med at se sådan her ud: http://www.flickr.com/photos/jeppemorgenthaler/7313589680/in/photostream

Lene Mørk Blaabjerg sagde ...

Det er et fantastisk brød! Man kan med held hakke nogle dadler, tranebær eller anden tørret frugt og putte i;) Smager såååå skønt;)

n e u r o t i c . n u sagde ...

Nams. En fellow dej-fobiker er glad nu.

Fru Buur Bækgaard sagde ...

Næ, en sjov opskrift. Jeg håber at det er ok at lave den, selv man ikke har nogle problemer dej på fingrene!;oD

StineStregen sagde ...

Line B: Det er smart. Især hvis man har et køkken, hvor der er plads til en røremaskine :D

Vundermutti: DET er et smart trick! Men jeg har fået anbefalet knækbrød så mange gange, at jeg er nødt til at bage det nu. Også selvom jeg ikke har en kagerulle.

Jeppe: Jeg har hørt så meget om det brød. Bla at man skal bruge en støbejernsgryde, og de koster jo en billiard...

Lene: Uiiiiij - har tænkt på at lave nogle minirugbrød til mellemmåltider, det lyder jo perfekt med tørret frugt i... Tak :)

neurotic: Dejfobikerhighfive!

Fru Bruur: Det tror jeg bestemt! Bare du modstår fristelsen til at ælte det :D

Jeppe Morgenthaler sagde ...

@Stine man kan bruge en helt almindelig aluminiumsgryde, en stegeso, en scanpan eller hvad som helst der har låg og som går i ovnen og kan klare 250 grader. (Det vigtigste er at der ikke er plastikhåndtag/låg)

Janus sagde ...

"Opskrifts-laverne" eller "Opskrift-slaverne"?

Anonym sagde ...

Hold nu helt op! når jeg starter på DJH og derfor får lejlighed i Århus, hvor jeg ved, at der også er en ovn, skal det testes

Ja tæller stadig ned til at få lejlighed med ovn efter 3 år uden

StineStregen sagde ...

Janus: Kartoffel/kartoffel?

Ronja: Et liv uden ovn... jøsses. Har du fundet et sted?