mandag den 1. november 2010

Afsnit 707, hvori Stine genovervejer en neurose

Baseret på ægte reaktionsmønstreOooh livets barskheder kan i sandhed blæse hele mennesker omkuld, ind i mellem også dem, som barskhederne ikke blæser på direkte.
Jeg har altid reageret på den slags utrygheder ved at gå over i en grusom grøft af min personlighed, der forvandler mig til kontrolfreak. Når man kan regne ALT ud på forhånd og har bekymret sig om det til søvnløshed 48 døgn i træk OG sat det på mindst fem lister, virker man en lille smule mindre udsat.
Problemet kommer lidt, når man begynder at tage mennesker og propstoppe dem ned i de kontrolfreakede små skemaer og lister.
Mennesker kan godt blive sure, hvis de kun gælder, når de reagerer indenfor skema. Især fordi de altid først finder ud af det, når de ødelægger hele den ellers så tryghedsskabende sikkerhedsstruktur. Det er som om, de ikke forstår, at de kunne være en del af at pleje en større neurose - et smukt fællesskab, baseret på lister i punktopstilling og stærk angst.
Jeg tror sgu, det er på tide, at jeg finder mig en ny overlevelsesstrategi.

17 kommentarer:

Stine K.A. sagde ...

Wauv, nogle flotte tegninger! Og god stribe også, ikke at forglemme ;) Og held og lykke med omlœgningen ;)

StineStregen sagde ...

Tak og tak og tak :) (og high five på fornavn *schmak*)

Jeppe sagde ...

Nogle af dine bedste tegninger, ever

Stine sagde ...

Jeg vil også være med i fornavnsklubben!

Jeg savner lidt farvetegningerne, men dem her er også rigtig fine, er der lidt anime over dem? :)

Pernille sagde ...

Jeg kommer næppe med i fornavnsklubben, men jeg synes alligevel er tegningerne er supergode! :)

Om mig sagde ...

Hvaaad?! Må man nu ikke engang putte folk i ligninger med ubekendte, som man kun selv kender facit på? Så får jeg også brug for din nye strategi!

StineStregen sagde ...

Jeppe: Holy moly, tak! Virkelig! :)

Stine: You're in!!! Farvetegninger tager bare så lang tiiiid, så kommer der endnu færre indlæg?

Pernille: Altså man KAN jo skifte navn (gørdetgørdetgørdet)... Og tak :D

Om Mig: Åbenbart ikke... Men hvad skal man SÅ gøre???

Py sagde ...

ny strategi: forvent det absolut værste af folk, kend dine venners dårlige vaner og kom altid mere for sent end dem...
hmm... der røg god karma vidst...

Uden Relevans sagde ...

Herfra skal også lyde held og lykke med omlægningen.

Du er en all star Stine.

Agnes sagde ...

Rigtig gode tegninger. Det klæder "dig" at have pjusket hår og røde kinder :)

Stine den fjerde sagde ...

Jeg er også med i navneklubben! Fantastiske tegninger.

(og nej, man BEHØVER ikke skrive i fulde sætninger, hvis man ikke har en dansklærer i nærheden!!!)

StineStregen sagde ...

Py: DET lyder som en sund måde at håndtere verden på :D

UR: Aaaaaw, det var sødt sagt! Tak.

Agnes: Gid, det også var tilfældet i virkeligheden :D

Stine: Sååååådan!!! Velkommen i los navneklub :D

Natasia sagde ...

Tænkte på om du har en e-mail, som jeg kan skrive til ?!
Elsker dine tegninger og søde små historier :)

StineStregen sagde ...

Natasia: Det er stinestregen @ gmail.com - men jeg advarer dig, jeg kan være en sløv svarer ;)

Helene Rosa sagde ...

Gud så er det ikke kun mig! Det er næsten befriende at vide at neuroser næsten er normale.

Anonym sagde ...

Tror lige du har reddet mit forhold. Pga. triste omstændigheder og et samtidigt forsøg på at følge killer-studie, har jeg haft en vis tendens (ahem... altså sådan en hele tiden og altid tendens) til at stoppe min elskede kæreste ned i et system, der udelukkende tjener det formål ikke at forsvinde helt i angstens favn.
Har just sendt ham din streg inkl. en velfortjent undskyldning. Kunne jo pludselig godt se hvad det er han reagerer sådan på.
Tak for det Stine - hverdagslivets orakel! Som altid fantastiske tegninger. Tommelfingrene op!
Pernille

StineStregen sagde ...

Hindbær: NOGEN neuroser har alle vel?

Pernille: Åh, jeg har kuldegysninger af at læse din kommentar. Men jeg kender godt, hvor skide svært det er at se, hvad det egentlig er, man gør, når man er midt i det. Og det nyttesløse i at forsøge at holde skæbnen i stramme tøjler. Jeg håber virkelig, det hele ordner sig for dig! Du får lige et tankekram, også som tak for de søde ord.