mandag den 10. november 2014

Tegnegrej
Jeg voksede op med at tegne med reklamekuglepen på gamle konvolutter og tobaksæsker af pap, så jeg har aldrig gjort så meget ud af at tegne med de rigtige redskaber som voksen heller. Det, man har, kan man få det bedste ud af.
Når søde mennesker til diverse signeringer har spurgt, hvad jeg tegner med, har jeg svaret ret… svævende. For det skiftede hele tiden, og måske var jeg flov over at købe tegnegrej i Kvickly den uge.

Men men men - med alderen kommer klassisk modstand mod forandring, og jeg finder mig selv med et fast StineStregen-sæt nu. Og så skylder jeg måske et svar på, hvad det består af. Tilgiv mig, alle ligeglade. I morgen vikler vi os ud af tegnenørd igen.

PENTEL - TRJ50-A TRADIO STYLO – er vidunderlig og blød mod papiret på den rigtige måde, også selvom den legede, at så var vi en fyldepen, men det er vi slet ikke. Den er yndlings.

Jeg overvejede længe at tegne med blåt bly, fordi alle de fancy gjorde det. Det viste sig, at de gør det, fordi så kan man scanne uden, at skitsestregerne kommer med, og vupti tegnede jeg også blåt. Den på linket er vist ikke den bedste, men det var den, jeg kunne finde.

Det var også en ægte tegner, der foreslog mig appen TurboScan til min telefon. Og tak for det, for med enkle stregtegninger til onlinebrug, behøver man faktisk ikke anden scanne-rette-dims.

Og lige så ingen er i tvivl: Der er ingen penge blandet ind i de her anbefalinger. Ingen sponsorer, ingen gratis tegnegrej. Ikke engang en lille pakke rosiner.

10 kommentarer:

Carsten sagde ...

INGEN ROSINER?!? #SKANDALE

Rutsje sagde ...

Hvad er det du siger sov godt til på tegningen ? :)

StineStregen sagde ...

Carsten: Hver gang jeg bruger noget, burde nogen sende mig noget. ER det ikke sådan, det virker?

Rutsje: Min yndlingstusch. Den skal sove rigtig godt, så den er frisk til i morgen.

fasterfis sagde ...

Herregud, en lækker lille post! Tak for indblik! Fx undrede jeg mig over det blå!

Saga sagde ...

Selvfølgelig skal den da passes og plejes og nusses om og tales pænt til.
Jeg tjekker altid lige min symaskine og sender den et kærligt blik, inden jeg går i seng ;-)

Dan Raeder Knudsen sagde ...

Divers grej til at tegne i blåt eller andre farver med:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=Mars+Staedtler+Blue+Pencil+Leads

Faktisk er det blå bare historisk betinget...stammer tilbage fra den gang man brugte reprokameraer. Man kan i dag bruge lige hvad farve man vil - photoshop kan fjerne det hele...bare det ikke er sort.

Og husk at man kan købe refills til Tradioen...fx hos Archi-Tegn (arkitektskolens butik i Nørreport (hvis man bor i Aarhus) - et sandt slaraffenland for tegnegearsnørder...)

Og nej - jeg får heller ingen rosiner...det er en servicemeddelelse...;)

StineStregen sagde ...

Fasterfis: Man skal huske at tegne meget let med den, ellers virker det ikke :D

Saga: Nemlig!

Dan: Det er også staedtler, jeg linker til og har købt, men har læst i flere tests, at dem med lysere blå stifter er bedre. Dem har jeg bare aldrig fundet... Men så kan det være, jeg skal prøve med de røde :D

Live fra Lolland sagde ...

Nej, hvor skægt. Nu har jeg jo ikke tegnet så længe, men da jeg var barn så tegnede jeg også med almindelig kuglepenne. Nu her efter jeg så begyndte at tegne igen, der synes jeg det var vildt besværligt at tegne i hånden med sådan nogle kuglepenne, så jeg har købt for en halv milliard af alle mulige forskellige fine penne og prøvet mig frem, og da jeg først fandt nogen som jeg synes var nemme at tegne med, så brugte jeg lige pludselig mere tid på at tegne i hånden end på computeren. Det er jo helt crazy hvad det gør for ens lyst til at tegne, at man har nogle ordentlig ting som man kan lide at tegne med :) Kom gerne med flere nørdeposts, jeg æder det hele råt :)

Maria sagde ...

Hvor skønt at høre, at du også tegner med billigt grej.
jeg har også været kreativ siden barnben og kan tegne og male med stort set alt.
Du har en dejlig humør og en god streg :-)

Har du lyst til at se billeder af et eventyrligt bryllup på Hawaii: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/11/eksotisk-eventyrligt-bryllup.html

Hilsner fra Maria

StineStregen sagde ...

Lolland: Tænk, jeg elsker stadig at tegne med kuglepeng - men det er hårdt for håndleddet. Jeg lavede engang en omfattende illustrationsopgave i sort kuglepeng, og mit håndled døde næsten :D Men Mikkel Ørsteds tegneserke Aske viser ret godt, at man kan lave fantastiske ting med kuglepen, hvis man ikke er så vattet :)