torsdag den 11. juli 2013

Så på kursus

Efter ønske er her lidt mere konkrete tips. Jeg aner ikke, om jeg har lært dem, læst dem eller fundet på dem selv. De er ikke så meget et svar, som bare en måde at komme i gang med at se på en opgave fra en anden vinkel - og dermed bryde en skrive- eller idé-blokering.
EN ANDEN
Forestil dig at du er en, der godt ved, hvordan man man løser din udfordring. Hvis det er en skriveopgave kan man fx tænke på, hvordan en god fortæller ville gribe den an. Hvor ville Søren Ryge starte? Hvad ville han tage fat på? Det kan også være hvilke idéer han ville få, hvis han var dig. Eller hvad du ville sige, hvis du skulle fortælle noget om dit emne til Søren Ryge, fordi han kom forbi for at interviewe dig. Sikkert noget andet, end hvis du gjorde det samme med Lady Gaga eller Brenda fra Beverly.
(Det lyder sort, men man tænker faktisk anderledes/nyt, hvis man kan leve sig ind i det. Tanken er at åbne op for noget, man måske ikke havde tænkt på før, fordi man ser det lidt mere udefra.)


DEN SURE DAME
Det er altid en god idé at kigge på andres arbejde for inspiration. Men det er nederen at hugge andres idéer/sprog/metoder, så en anden måde at få nye idéer på kan være at se på andres gode arbejde som "den sure dame". Vær sur og find fejl - find de ting, der kunne være blevet gjort bedre. Og overfør de ting til dit arbejde/opgave. 
(Tanken er at finde på nogle metoder, man kan bruge til at få hul på projektet med.)


LISTERI
Alt kan sættes i lister. Og nej, du må ikke lave to do-lister og de klassiske top 10'er. Det skal være lister, du aldrig har lavet før. Lister, du ikke troede, du skulle lave. Lister, der samler ting, du ikke vidste kunne samles. Hvilke af dine tidligere kæledyr ville være den bedste danser? Hvilke 5 af dine ekskærester ville passe bedst ind i Olsenbanden? Hvilke 20 ord beskriver bedst din ankel. Og nej, du må ikke stoppe halvvejs. Og ja, du må MEGET gerne lave bedre lister, der er mere relevante for dit projekt. Husk, det er kun sjovt, hvis du vælger udfra og tænker/skriver ægte begrundelser.
(Tanken er, at komme i gang med at se nogle nye sammenhænge og forbindelser i det, man sidder med.)

10 kommentarer:

Nadia sagde ...

Jeg elsker den nederste tegning :D

Duvier sagde ...

Iih, hvor jeg kan mærke, at jeg manglede dig i gymnasiet. :(

Ibs sagde ...

Åh, jeg forstår ikke den med listerne :(

Og jeg får akut præstationsangst ved tanken om at skulle fortælle noget som helst til Søren Ryge! Altså på den gode måde. Perlesved og ordopkast!

StineStregen sagde ...

Nadia: Tak ^_^

Duvier: He he he, måske jeg kan blive pensum...

Ibs: Jamn hmmm... måske er det fordi, det er svært at komme med et konkret eksempel, der rammer ALLES opgaver. Hvis du en dag sidder med en ting, du ikke kan få hul på, så smid mig en besked, så kan jeg prøve at eksemplificere? Og yay til ordopkast! Jeg har brugt hr Ryge meget. Da jeg skulle skrive en lang artikel om en landmand, skulle den fx kunne læses op af Søren Ryge, ellers var den ikke hyggelig nok. Det virkede.

Mette Weber sagde ...

Du og din streg er VIDUNDERLIG - Tak

Mette Weber sagde ...

Du og din streg er VIDUNDERLIG - Tak

Alexander sagde ...

Man kan også lave associations-diaré (idé til tegning).

Nævn/skriv alle de ting en tilfældig (dog stadig lettere relateret til din opgave) genstand giver dig associationer til - du ved aldrig hvor du ender henne!

Maria sagde ...

Kære Stine - elsker din streg - og de her eksempler er jo geniale! Søren Ryge og dyr med hatte ❤ Kreativitet, here I come!

Anonym sagde ...

Hej Stine
Du er tæt på at blive en del af pensum hos mig i dansk på HTX^_^
venlig hilsen Gitte

StineStregen sagde ...

MEGA yay, Gitte! Jeg har altid gerne ville være pensum ^_^