søndag den 28. november 2010

Fotosafari fra tegneland

En reportage fra et af virkelighedens brændpunkter! Tak til Randi, Tine og Adam for billeder.Tegneseriebeats var den sjoveste aften i 100 år! Her ses set up'et. Dan Ræder Knudsen til venstre drak øl, mens Thomas Nøhr og jeg (det er mig med det lilla tørklæde) knoklede som små kineserbørn på en sweatshop. Til højre ses Den Pæne Mand, der var konferencier.
Ok, Dan tegnede måske også LIDT. Vi startede med at lave en foldemand (Jeg fik lov til at tegne kroppen, men har desværre ingen billeder). To kunne tegne ad gangen, og så blev tegningerne synlige for publikum på to lærreder.
Publikum havde skrevet stikord, så efter foldemanden tegnede vi de ord efter bedste evne...
...mens Per Vers klemte vers ud af både stikord og tegninger. Her tegner jeg "hingst". Per fandt min hingst temmelig fesen, men det var ok, for jeg har aldrig set nogen tænke så hurtigt som den mand. NUJ, det gik stærkt, det freestyle.
Et af aftenens ubetingede højdepunkter var, da Per Vers troede, at Dans hånd var min og rappede away om damehænder. Indtil Dan skrev, at det altså var ham. Senere gik det op for Per, at det var mig med den grønne neglelak.
Så var der pause, hvor vi blev enige om en ny form for publikums-blanden-sig-i-alting. På 10 stykker papir tegnede 10 publikummer en trekant, en cirkel og en streg, og den skulle vi så lave til en figur af en art. Man kan se på Thomas' ansigt, hvor piece of cake-agtigt, det var!
Man fandt sit bedste koncentrationsfjæs frem.
Og fik tegnet et bette fugl.
Og en bette Batman, der spiller på triangel.
Og så hang Per Vers på at få de tegninger kædet sammen til en historie - ud over fugl og Batman, var der ting som julefanden, girafhalsdame med trusseindlæg og en, der havde drukket for meget Pisang Ambon. Umuligt.
Men selvfølgelig ku han det. DJ'en blev i øvrigt måske lidt overset, fordi han var gemt væk, men det var Turkman Souljah, og han var friggin awesome.
Det ku vi godt li.
Og ja, jeg drak vin af flasken den aften. Råkkenrowl!
Efter lidt mere leg med publikumsord, var der battle. Tjek lige mig tage det hele meget alvorligt.
Den, der fik højest klapsalver vandt - og det var skisme den slørede dame på billedet ovenfor!
Det ku mig og Hr. Pænesen skisme godt li. Highfive!Først der, gik det op for mig, at der var VILDT meget publikum. Mennesker over alt, mand. Hvis jeg havde vidst det, var jeg nok blevet endnu mere nervøs.
Min to modstandere tog nederlaget SÅ pæn (neeej, de gjorde da ej, billedet er fra tidligere på aftenen, men det SKULLE altså med, for de er så fiiiine på det).
Til sidst vil jeg bare lige understrege, hvor pæn Den Pæne Mand er. Og JEG gik hjem med ham, mmmh-hmmmm, ladies, *snap snap*.

tirsdag den 23. november 2010

Slås? Jeg skal på torsdag - vil du med?


Arrangørerne skriver:

Transit præsenterer: Tegneseriebeats

Et subkulturelt clash mellem rapmusik og seriestriber

(Først en masse bla bla bla, læs det på facebook)

D. 25/11 inviterer eventgruppen Transit nemlig indenfor til deres første event, det unikke koncept, Tegneseriebeats.

Her vil tre lokale tegnere (Stine Spedtsberg, Dan Knudsen og Thomas Nøhr) i selskab med rapperen Per Vers, ”rulle talenterne ud” i et nyskabende sammensurium af freestylerap, og improviserede tegninger. De indbudte kunstnere opstilles i forskellige discipliner, der fungerer som en slags dogmer, de så må rette deres kunst efter.

Tegneseriebeats er et unikt event, der afholdes en gang. Det er improviseret, lyrisk blyantsfyrværkeri for den kræsne koncertgænger. Hyggelige caféomgivelser i hjertet af Århus.

HUSK KONTANTER!!!

Entre: 50 kroner, billetsalg i døren
Dørene åbner: kl. 19
Kampen starter: kl. 20
Datoen er: 25/11 2010
Jeg skriver:


Det ville virkelig være ret fedt, hvis du gad dukke op og heppe - det er to erfarne herrer, jeg skal dyste mod, og der vil være tegnede håndmadder i luften. Vil den lille Stine med blyanten overleve? Kig forbi på torsdag og kryds fingre for det!

Læs mere om eventen HER

torsdag den 11. november 2010

You want a piece of me?

Så skulle du skisme overveje at tage til Bogforum i weekenden eller deltage aktivt i #fredagsbog på twitter. Jeg har nemlig tegnet til et bogmærke for Gyldendal, der skal promovere det fantastiske initiativ #fredagsbog på Twitter (en ugentlig ting, hvor folk fortæller om, hvad de læser for tiden). Bogmærket får du med, hvis du køber en bog i Gyldendals stand (nummer 60) til Bogforum eller scorer dig en fredagsbog via Twitter.Og sådan ser de ud i færdig form og fornemt selskab med årets absolut fine fredagsbogmærkepige:mandag den 1. november 2010

Afsnit 707, hvori Stine genovervejer en neurose

Baseret på ægte reaktionsmønstreOooh livets barskheder kan i sandhed blæse hele mennesker omkuld, ind i mellem også dem, som barskhederne ikke blæser på direkte.
Jeg har altid reageret på den slags utrygheder ved at gå over i en grusom grøft af min personlighed, der forvandler mig til kontrolfreak. Når man kan regne ALT ud på forhånd og har bekymret sig om det til søvnløshed 48 døgn i træk OG sat det på mindst fem lister, virker man en lille smule mindre udsat.
Problemet kommer lidt, når man begynder at tage mennesker og propstoppe dem ned i de kontrolfreakede små skemaer og lister.
Mennesker kan godt blive sure, hvis de kun gælder, når de reagerer indenfor skema. Især fordi de altid først finder ud af det, når de ødelægger hele den ellers så tryghedsskabende sikkerhedsstruktur. Det er som om, de ikke forstår, at de kunne være en del af at pleje en større neurose - et smukt fællesskab, baseret på lister i punktopstilling og stærk angst.
Jeg tror sgu, det er på tide, at jeg finder mig en ny overlevelsesstrategi.