onsdag den 27. oktober 2010

Hvordan bliver man pebermø?

Snart er det den 1. december, og så fylder jeg 30.Jeg kan forstå på mine omgivelser, at det er en stor ting. Deres forventningsfulde smil, når de driller med det, siger, at det er nu, vi skal have en alderskrise.Min alder påvirker selv min far. Man er ved at blive gammel, når ens datter snart er pebermø, siger han. Pebermø. Virkelig? Jeg ved ikke, hvordan det føles at være pebermø, men jeg tror ikke, at jeg føler mig som en pebermø.


Det eneste, jeg har lidt krise over, er egentlig hvad jeg skal gøre af selve fødselsdagen. Skal man fejre den status som pebermø? Og i så fald - hvordan? Hvis i år er som de foregående, er 99 procent af alle jeg kender allerede lovet væk hele november og hele december til julefrokoster. Og fødselsdagsfester med kun 2 procent af de inviterede har det med at blive lidt... ensomme. For mig i hvert fald.


Men måske er det passende, når man bliver pebermø? Måske passer det godt til denne forestående krise, at invitere 50 mennesker og så spille tapper over for de tre, der dukker op, fordi de frygter efterfølgende repressalier.
Jeg ved det simpelthen ikke.

29 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Bleh alder er et tal, glem det. Hold en kæmpefest :)

StineStregen sagde ...

uden gæster?

Adam Høj sagde ...

Og jeg syntes at jeg føler mig gammel, som 20 årig d. 2 december..
Men ja! Hold en kæmpe fest!

Martin Petersen sagde ...

Bare rolig, det er først når man fylder 31 og tyverne og ungdommen forsvinder i bakspejlet, at det for alvor gør naller!

Allan sagde ...

Åh, lad alderspræsidenten her komme til! Om halvanden uge fylder jeg... tadaaa... 40!!!! Og jeg fejrer det bigtime... fest med 30 mennesker. Gør det samme Stine... tør vædde med folk nok skal komme. 30 år skal da fejres :-)

Stort tillykke på forhånd!

Leoparddrengen sagde ...

*skubber Allan væk*

42 for mig næste gang - the Answer to Life, The Universe, And Everything.

Men må indrømme jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har fejret det - med en fest ihvertfald. Midt i december er sådan ca umulig.

Annette's space sagde ...

haha....jeg bli'r 50 næste gang og har stadig ingen truende krise hængende....
Stine; hold din fest i januar...En STOOOR een.

Trine sagde ...

Stine, jeg fik peber i sidste uge (d. 22. oktober). Vi mødtes jo da vi var på 7. klasse rejse med vores respektive klasser så alderen passer!
Min mor gav mig alle afskygninger af peber, så hun har accepteret min (og sin) alder. Min kæreste mobebde mig fordi han nu har en "gammel kone" at tilfredsstille -jeg påpegede at HVIS jeg var hans kone, havde jeg jo ikke fået peber!

Men så længe man er barnlig så er alder kun et tal, som de andre kloge hoveder herunde skriver! Jeg tror seriæst, at det betyder mere for mine omgivelser end mig: Du er 30! Skal du ikke snart have børn? Skal du ikke snart have hus? Skal du ikke snart pensioneres?!?

Tag du det med ro. Fejr dig selv og ha en rigitg dejlig fødselsdag!

Mange hilsner fra en nyslået pebermø *S*

Adam Høj sagde ...

Skal du så have blogger gaver, eller ? :D

fasterfis sagde ...

wuhu! 30 er så fedt! du skal sgu da fejre dig selv til du falder om. Med de tre gæster der, altså. de er nok med på et brag. Man kan lige godt begynde at fejre alt de sjove der sker i 30'erne lige så snart man kan!

Anne Lotte sagde ...

Ellers er der altid januar. Der skal folk aldrig en skid, andet end at være på de sædvanlige slankekure, de har pralet med er deres nytårsfortsæt, og som de bare mangler en undskyldning for at undslippe igen.
Et voila... Enter: Stines 30 års fødselsdag :-)

Pedanten på bageste række sagde ...

Hvis 99 procent bliver væk, hvordan kan 2 procent så dukke op?
Undskyld - kunne ikke lade være...

StineStregen sagde ...

Adam: Men du blev kun 20... du kan stadig ikke engang købe øl i Amerika, det synes de ikke, du er gammel nok til. Så stop lige det :D

Martin: Oh yay, sikken opmuntring...

Allan: Tak :)

Leo: Det er sandt! Så kan de andre sige, hvad de vil.

Anette: Jamen så er det måske ikke et krav, det med alderskrise? Det er da en meget rar tanke... Og januar er allerede ved at blive booket med de julefrokoster, folk ikke kan få plads i til i december. Yarg!

Trine: Jeg tager den også med ro - over alt andet end dagen :)

Adam: Det vidste jeg ikke engang, at man kunne få??? Hvor skriver man sig op? :D

Faster: Det er selvfølgelig også en mulighed - så er der trods alt råd til mere sodavand pr person ;)

Anne Lotte: Du har ikke lagt mærke til, at januar er ved at blive suget ind i julefrokoststrømmen? Kan være, det bare er blandt dem, jeg kender...

Pednten: Hvis jeg havde haft den mindste anelse om, hvad der skete i matematiktimerne, var jeg aldrig blevet bare nogenlunde til at tegne. Nøj, jeg har dekoreret mange ternede hæfter. Men jeg indrømmer også, at jeg er HELT blank på ALT med tal.

Carportognoia sagde ...

Jeg fylder 30 den 28. november og er ude i helt samme problemstilling... Overvejer at udskyde eventuel fest til januar, hvor alle a) har god tid og b) er vinterdeprimerede - og dermed alvorligt brug for fest.

Carportognoia sagde ...

... og kan se, at den allerede har været oppe og vende i kommentarerne. Hov. Så bliver tre mennesker med eller uden nissehuer engang i december.

Adam Høj sagde ...

Stine: Bloggergaver, for man ved at skrive på sin blog: Jeg har snart fødselsdag! Og ingen kan komme til min fest!

Så bliver folk helt: aww.. Hun ska' da ha' en lille gauv'

Anonym sagde ...

Kære Stine,
Der er ingen der siger festen skal holdes på selve dagen. Jeg har selv fødselsdag i januar - og det er en kedelig måned, det er meget sjovere at feste i april, så det gjorde jeg. Så kan man også invitere i god tid og der kommer en masse mennesker. På selve dagen for de 30 år (for over 10 år siden), var jeg ude at spise med min daværende kæreste (som senere er blevet min mand) på en rigtig god restaurant - en god måde at fejre dagen på...
God fødselsdag :-)

Mai sagde ...

Awww, søde Stine :)
Det er synd for dig, at folk slet ikke har tid til at fejre dig :(
- Men hvad med Den Pæne Mand? Du kan også godt ha' en hyggelig aften kun med ham (eller nogle få venner)
Giver Anonym meget ret, du kan sagtens vente med at holde festen, til det bliver varmt og alle kan komme :)
- Og hvis du VIL holde fest NU, med MANGE gæster, så kan du jo bare spørge her inde, hvem der vil med! Jeg skal nok dukke op :)

- Kram Mai.

SanneBogorm sagde ...

Hold en stor fest, ta ud og rejse eller bli hjemme.
Det er da helt op til dig og hvad du har lyst til.
De fleste fyrer den af med en god fest, men de behøver du jo ikke hvis ud ikke vil :)

Takashimaya sagde ...

Inviter 100 og hold en kæmpefest! Det er så sjældent man rigtig har lejlighed til at fejre sig selv så det er bare om at udnytte det når det er!

Uden Relevans sagde ...

inviter ALLE og se hvor mange der kommer, garanteret en HEL masse. bare du holder det i januar.

Anonym sagde ...

Jamen søde bette ven da - (her indsættes et mormoderligt klap på kinden og en let gnæggen) - du er jo stadig et rent barn - nyd da din ungdom og invitér en masse gæster - så må de skubbe de andre uvedkommende og intetsigende arrangementer til side for din fest!Siger hende, der fyldte - suk - 52 i august :-)

StineStregen sagde ...

hold da op en masse kommentarer :) I er søde og rare mennesker, er I! Jeg er stærkt opmuntret...

Om mig sagde ...

Du kan jo også bare invitere alle de folk, der
a) ikke har venner nok til at være bookede i hele nov-dec-jan,
b) har børn, så de ikke er blevet inviteret til alle julefrokoster, men virkelig suuuukker efter en solid fest,
c) virkelig elsker dig - de skal nok disse en julefrokost (især hvis du holder festen i jan, hvor folk er ved at brække sig over Last Christmas,J-bryg og allerede har et medisterbælte, hvor taljen sad i oktober.

Og hallo, 30 er bare det nye 20!

MiniKat sagde ...

Og fordi nogen SKAL komme med denne yderst mor-agtige-kommentar: når man nu har fødselsdag hvert år på samme dato, hvorfor så ikke invitere i god tid? Dagen kan da ikke komme som en stor overraskelse ud af ingenting. Og medmindre ens julefrokost indeholder en flyvetur til Grønland og bungeejumping, så burde den da blive trumfet af en 30 års fødselsdagsfest??? Og ellers er det da nogle visne bekendtskaber, der ikke gider komme - har du prøvet trusselsinvitationer? A la alle de der ulykker man loves, hvis man ikke sender kædebrevet videre?

StineStregen sagde ...

Om mig: Min erfaring er ellers, at folk med børn (bortset fra en enkelt PRAGT-veninde (hej Anne)) ikke er til at vriste ud af deres hjem, når det "bare" er til en fest?

Minikat: Ooooh du har jo ret. Jeg tror, jeg er en smule handikappet af en fortid med venner, der bare skulle have en nogenlunde velfungerende yoyo i hånden, for at have en undskyldning for at droppe tid med mig. Sådan er det ikke mere, men brændt barn og alt det der...

Om mig sagde ...

'Bare' en fest? Hvis det er varslet mere end 48 timer i forvejen, så har jeg haft nogle af de fedeste byture med medmødre, der i dén grad har haft brug for at være andet end mødre.

Men ja - kan forstå frygten, for sikke nogle rådne tidligere bekendtskaber!! Håber, de er sløjfet!

Dorte sagde ...

Tilbage til det med trøstegaver... Er der slet ikke noget du ønsker dig, fra dine trofaste læsere? BTW, En 30-års fødselsdag burde trumfe alt andet! Fuck julefrokoster, de kommer hvert år -gravøl for 20erne kan man kun drikke en gang. Jeg holder min personlige farvel-til-tyverne-fest i løbet af foråret. Det er et vigtigt overgangsritual at gå igennem!
Og jeg er forøvrigt selv en af de mødre, der kaster ungerne i favnen på mormor, så snart der bliver hvisket *fest*

StineStregen sagde ...

Om mig: Jo, de mennesker er heldigvis fortid nu. Men dengang boede jeg i en lille by, og der er det ikke fordi, man bare kan vælge og vrage...

Dorte: Åh så sød du er :) Jeg ønsker mig ALTID tegninger til bloggen, det er det sjoveste i verden at se andre fortolke StineStregen. Egoistisk - ååuh jæs.
SEJT i øvrigt, at du fester, når det byder sig. For nogen er det lidt som om, at al sjov må STOPPE, for nu er der helligt barn i farvandet. Og så skal man gå i beige og opføre sig beige.