tirsdag den 7. september 2010

Hvordan det er med piger og drenge - en grov generalisering

Det starter som oftest der, hvor en kvinde får øje på en herre - måske i en bar. Herren opdager intet til at starte med.Indtil der pludseligt er noget, der fanger hans blik. Herefter vil han til enhver tid tro, at det er ham, der først fik øje, og vil muligvis bevæge sig i blikfangets retning.Herefter bevæger vi os over i den akavethed, som vi har valgt at døbe "flirten". Man puster sig op, pynter på sandheder og ønsker sig langt væk imens.I stedet for flugt tyder de fleste dog til hæmningsløst forbrug af alkoholiserende drikke, hvorefter denne flirten nemt kan udvikle sig til noget rigtigt grimt, der dog virker sært tilfredsstillende.Måske vælger man enddog at forlade beværtningen til fordel for blødere omgivelser.Det er i disse bløde omgivelser, at den første rigtige prøvelse opstår. Den kalder vi "at vågne op sammen". Kan man overkomme den pludseligt opståede selvlede og skam over mulig opkast ved sengekant, udveksles telefonnumre - som oftest vil herren tilbyde at ringe.Mens hun venter på et opkald, vil kvindens hoved være fyldt med tanker, tvivl, dårlig selvtillid, afgrundsdyb tvivl på kærlighed som fænomen og stærk undren.Men hun må huske, at også den unge herre har sit at tænke på.En dag, hvis han er tilstrækkelig beruset og ensom, vil herren vende tilbage med et smigrende opkald.Medmindre kvinden saboterer hans visning af gunst ved selv at handle. I så fald stopper alt kontakt her, dog muligvis efter mere korpulering.
Overlades visningen af gunst til herren, kan der forøges med en "date". Endnu et fancy ord, der dækker over mere akavethed.Særligt ihærdige individer kan dog overkomme denne akavethed og med tiden lære at åbne op og fortælle hinanden om de ting, der virkelig betyder noget i livet.En spøjs form for samhørighed kan især opstå for de, der tillader sig selv at opføre sig som børn i pjattealderen.En vis form for sentimental momental sindssyge vil da opstå og gøre disse mennesker langsomtopfattende og konstant tågede en kort periode.Indtil vi når perioden, hvor samhørigheden bliver åbenlys. Da byder herrens natur ham at reagere med rasende stormfuld panik.Han føler intet andet valg end omgående flugt! Hvor kunne den slags ikke ende?Kvinden reagerer stærkt på denne flugt, da hun som regel ikke opdagede, at samhørigheden var mere end blot samhørighed, hvilket passede hende glimrende.Efter en stund vil nogle herrer indse, at det også passede dem glimrende. Så glimrende, at de vender tilbage og tilbyder endnu mere samhørighed. Svage af forvirring, vil mangen kvinde slå til mod bedre vidende.Og da bevæger de to elskende sig over i en helt ny verden af intimitet.Eventyr.Og den sjældne magtkamp.

Jeg skal ikke trætte jer med beretninger om, hvor den pæne mand og jeg er kommet til i vores forhold, bare opfordre evt opfindere til at lancere end sms-service, så man kan blive lidt bedre forberedt på mandepanik-delen.
Iøvrigt, hvis du har lyst til at fortælle den her historie fra en mands sysnpunkt med tegninger eller anden grafik, er du velkommen! Jeg lover at uploade her, hvis du gør dig umagen. Mail til stinestregen @ gmail.

35 kommentarer:

Thomas sagde ...

Jeg ville ønske, jeg kunne tegne. :)

Kirsten sagde ...

Hikster af grin... Fantastisk rammende beretning, Stine! :-)

Mathias Jensen sagde ...

Nok verdens bedste generelisering af et forholds oprindelse. Jeg er en af dem, som aldrig lægger mærke til, hvis en pige prøver at flirte med mig.

En fugl i hånden sagde ...

Hip hip hurra for den slags kreative "banale generaliseringer" Stine!

StineStregen sagde ...

Thomas: Ind i mellem er det et spørgsmål om vilje :)

Kirsten & Fugl: Årh, tusind tak!

Mathias: ...så det bliver ikke dig, der sætter mig på plads med den mandlige version, kan jeg forstå? :D

Erna sagde ...

Elsker stadig samtlige af dine tegninger! <3

Anne O'Manne sagde ...

Amen!
Og hvis man finder en mand, der ikke bare stikker af som en vatpikket hovedløs høne og en kvinde, der ikke er blev skræmt af bimlende alarmklokker, har man et forhold med fremtid i.
Det fantastiske mirakel er, at det rent faktisk sker.

(Nej ok, ikke for mig. Men jeg ved en ting eller to om hovedløse høns)

Allan sagde ...

Jeg EEEEEEELSKER din blog og dine tegninger! Ville virkelig ønske, jeg kunne tegne :-) :-)

StineStregen sagde ...

Aaaw, tak Erna :)

Anne: Hvis det sker for andre, kan det også ske for dig. Det kommer, når du allermindst venter det. Der er ikke bare en spandfuld, men et helt landfuld. Op på hingsten igen!

StineStregen sagde ...

Allan: Hvis du får bikset noget på papir, er jeg ALTID åben overfor gæstetegninger :)

Carsten sagde ...

Hvoffer er manden en "herre", mens kvinden "bare" er en kvinde og ikke en "dame"? Hva´? Hva´? Det gør jeg og tænker en del over...

StineStregen sagde ...

Jeg kommer alt for ofte til at skrive dame, så jeg tænkte, at kvinde lød lidt mere køligt og distanceret ligesom herre...? Men det er nok bare mig, der kalder de fleste kvindfolk for damer det meste af tiden.

Synne Justesen sagde ...

Der er også helt klart mere UMF! bag ordet kvinde, end dame - i min optik.

Stine som altid rocker du for hårdt med din historiefortælleing men, skal du have en krammer?

StineStregen sagde ...

Synne: Jeg kunne sgu godt bruge en krammer...

Uden Relevans sagde ...

Hædr.

Fordi sådan er det HVER gang for ALLE :)

Betina sagde ...

Så sandt, så sandt. Så kom du ikke til Gardasøen? ;^)

StineStregen sagde ...

U/R: Som sagt, hvis man er uenig er man velkommen til at lave et modsvar!

Betina: Gardasøen er mere et metafor, som... well... - nej, jeg kom ikke til Gardasøen. Men måske gør jeg nu.

Gunilla sagde ...

Sej sej tegneserie! Den er for fed - og sjoov! :D
/Gunilla

Pernille sagde ...

Jeg er VILD med dig, Stine. Virkelig!!

Du beskriver tingene så fantastisk godt, at jeg altid bliver rørt og græder enten af grin eller bevægelse.

Puha! <3

StineStregen sagde ...

Gunilla og Pernille - I er saftsusme søde mennesker :) TAK!

Anonym sagde ...

Hm - måske burde nogle flere læse: "Hvorfor kvinder ikke kan finde vej og mænd aldrig hører efter" - så forstår man bedre det modsatte køn :-) - men kors hvor jeg klukkede af din generalisering - også selv om jeg snart har sølvbryllup :-P - det var jo sådan det var! Og så tegningen med den "ny verden af intimitet" - jeg sidder og kluk-ler endnu :-D

Polka sagde ...

Du rammer plet ;-) Jeg elsker dine tegninger1

spunky sagde ...

ha ha ha ha ha den er helt fantastisk ... jeg er vild med den
og nej det kan ikke fortælles anderledes fra en mands synsvinkel...
det er ramt lige spot on!

Mette sagde ...

som alle andre har sagt Stine!!jeg kan ikke rigtig tilføje noget nyt :- ) SPOT on..
(og skønt med lidt Stine-streg igen)

Anette sagde ...

Tak for din sjove fortælling i form af dine fine tegninger.
Og jeg synes at noget af det, virker meget bekendt :)

Synne Justesen sagde ...

Ved du hvad, din smækre kvinde, så får du en stor krammer.
En af dem der maser ens ansigt en smule ud af form og krøller ens tøj i sin overentusiasme.
Men det er kærligt og ægte.

<3 :).

Håber du kommer til Gardasøen alligevel.

Anonym sagde ...

Her sad jeg og rev mig selv i håret, og prøvede at centrere al min energi om at regne ud hvad denne nye relation til hankøn jeg har rodet mig ud i dog var for noget... og så fortæller du mig det! Ej, hvor var det rart at få lidt afstand til sin fortvivlede, hoved-i-navle-tilstand, og kunne grine lidt over hvor sjov og dejlig hele historien faktisk er! :) Du er så klog - og god til at tegne!

Anonym sagde ...

For pokker, Stine, det er SÅ godt! Og SJOVT! Juhu, tak for det!

/Lene K

StineStregen sagde ...

Anonym, Polka, Mette, Anette & Lene K: Hvor ER I søde altså, tusind tak :)

Spunky: Men altså... jeg forstår ikke, hvorfor det ikke kan fortælles af en mand? Hvis det er så nemt for dem, hvorfor skriver mænd så også bøger om ulykkelig kærlighed? Jeg havde regnet med, at følsomme mænd ville stå op for deres følelser og protestere :D


Synne: Tak sgu! Nu er Gardasøen jo bare et metafor, men vi har snakket om at tage til Bornholm :)

Anonym2: Åha, held og lykke derude, kærlighed er så forvirrende!

Johanne sagde ...

Efter at ha' læst gårsdagens stribe mere end fem gange, siden jeg opdagede den, er jeg stadig helt ødelagt af grin hver gang over den med Gardasøen!! Mere af den slags humor her i verden! Det er dejligt at få sat verden lidt i perspektiv... Det tidspunkt, hvor kvinden venter på en opringning fra herren, rammer også meget godt, i hvert fald for mit vedkommende. Jeg håber, du kommer til Bornholm Stine uden at blive gift derefter! =)

Synne Justesen sagde ...

Jeg havde godt forstået analogien Stine ;).
Bare lige for at slå dét på plads.

Anonym sagde ...

Jeg er lige blevet offer for mandeflugten. Kom også til at foreslå noget med en rejse næste sommer. Jeg håber, det ender med et eventyr, der er lidt mindre end IKEA, men indtil da: TAK STINE! Mine kærestesorger forsvandt lige et øjeblik.

Sanne sagde ...

Jeg elsker dine tegninger Stine :)
De gør virkelig min hverdag glad :)

StineStregen sagde ...

Tak Johanne og Sanne (I RIMER, hurra!)

Synne: Havde bare nogen kollegaer, der begyndte at snakke om, at der faktisk også var rart ved Gardasøen :D Så jeg ville lige understrege...

Anonym: Åh, jeg håber, at det hele bliver godt igen! Mandepanik er det værste :( Det gør ondt i så lang tid. Modtag hermed mængder af mentale kram!

Anonym sagde ...

Åhr.... Det SKAL gå! Og lad mig lige sige at det fungerer begge veje. Kæreste har i dag efter to måneder udleveret nøgle og foreslået weekendtur til Berlin - jeg er taget hjem. Blev helt perpleks! Det er da for tidligt, er det ikke?

Obs! Synes det er herligt at samtlige stavekontroller jeg kommer i nærheden af gerne vil ændre Stinestregen til Svinestregen. Husker vagt et gammelt indlæg fra dig!

Pernille